x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. Ședința Senatului pentru dezbaterea proiectului privind carantina și izolarea, suspendată

UPDATE. Ședința Senatului pentru dezbaterea proiectului privind carantina și izolarea, suspendată

16 Iul 2020   •   13:03
UPDATE. Ședința Senatului pentru dezbaterea proiectului privind carantina și izolarea, suspendată
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

UPDATE. Ședința Senatului, programată să înceapă joi, la ora 12:00, a fost suspendată până la definitivarea proiectului privind carantinarea și izolarea în Comisia juridică. 

„Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară în perioada 16 - 31 iulie 2020. Ordinea de zi şi programul de lucru au fost afişate pe pagina de internet a Senatului. (...) Pe ordinea de zi de astăzi avem înscris un proiect de lege important. Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic adoptat de Camera Deputaţilor. Având în vedere că nu avem încă un raport de la Comisia juridică pentru acest proiect de lege, vom suspenda şedinţa până la finalizarea dezbaterii din Comisia juridică. Vă anunţăm în timp util cu privire la reluarea şedinţei de astăzi", a precizat președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc. 

--------------------------------------------

Știre inițială. Premierul Ludovic Orban va participa, joi, 16 iulie, la ședința de plen a Senatului, de la ora 12:00, în care se va dezbate proiectul de lege privind carantinarea și izolarea. 

După trei zile de dezbateri și negocieri în Comisia juridică din Senat, proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost votat, miercuri noapte, pe articole. 

Printre măsurile aduse de senatori se numără posibilitatea ca pacienții să conteste juridic carantina și izolarea, cât și eliminarea prevederilor privind carantinarea bunurilor. De asemenea, asimptomaticii pot sta în izolare la domiciliu, după ce au fost ținuți sub observație timp de 48 de ore.
 

×