x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Legea vaccinării, uitată la Camera Deputaților în plină pandemie de coronavirus

Legea vaccinării, uitată la Camera Deputaților în plină pandemie de coronavirus

22 Apr 2020   •   12:13
Legea vaccinării, uitată la Camera Deputaților în plină pandemie de coronavirus

În plină epidemie de coronavirus, legea vaccinării nu pare să mai fie o prioritate în Parlament. Deşi proiectul se află la Camera Deputaţilor, for decizional, probabil ca votul final să fie amânat din nou, scrie Antena 3.

Dacă va intra totuşi în vigoare, legea vaccinării va prevedea amenzi pentru părinţii care refuză să-şi vaccienze copiii. 

Proiectul prevede ca părinţii care nu îşi vaccinează copiii pot primi chiar şi amenzi, acestea vor fi cuprinse intre 500 de lei şi 1.000 de lei, iar cea mai mare amendă este de 10.000 de lei.

Există şi situaţii speciale în care părinţii nu vor primi amendă în cazul în care nu îşi vor vaccina copii. Trebuie să vină însă cu dovezi, să aibă un motiv şi anume o contraindicaţie definitivă sau temporară.

Există şi o noutate în proiectul de lege.În anumite situaţii şi vaccinarea adultului ar putea fi obligatorie. Mai exact angajaţii din anumite instituţii vor fi obligaţi să se vaccineze. Este vorba despre instituţiike a căror activitate pot avea impact în sănătate publică.

Deputaţii au mai introdus un amendament în care dacă un copil are reacţie adversă la vaccin, costurile spitaliceşti vor fi suportate de Ministerul Sănătaţii.

De asemenea producătorii vor fi responsabili de eventualele accidente. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie sa treacă acum de votul Camerei Deputaţilor iar mai apoi să fie promulgat de preşedintele Iohannis.

×
Subiecte în articol: Legea vaccinării