x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii discută varianta în care Florin Cîțu se retrage și îl lasă premier pe Ludovic Orban

Liberalii discută varianta în care Florin Cîțu se retrage și îl lasă premier pe Ludovic Orban

16 Dec 2020   •   12:56
Liberalii discută varianta în care Florin Cîțu se retrage și îl lasă premier pe Ludovic Orban

Varianta în care Florin Cîțu se retrage și îl lasă premier pe Ludovic Orban este discutată de liderii liberali, care i-ar oferi președinția Senatului. Cîțu refuză și preferă să rămână ministru de Finanțe. Încă nu există consens între forțele de dreapta, susțin surse politice, pentru Aleph News.

Surse politice au declarat, pentru Aleph News, că miercuri, în PNL, Ludovic Orban a prezentat soluția ca el să fie premier pentru a debloca negocierile cu USR PLUS și UDMR, pentru formarea majorității. Pașii propuși ar fi fost discutați de Orban, cu președintele Klaus Iohannis.

Mai mulți lideri liberali, între care Raluca Turcan, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău i-ar fi spus, însă lui Orban, că e destul de complicat ca Florin Cîțu să se retragă din nou și să nu mai fie propunerea de premier susținut de PNL, mai ales că a făcut acest lucru și în februarie.

Cu toate acestea, variante de deblocare a negocierilor pentru formarea majorității nu mai există.

Pentru ca Florin Cîțu să renunțe la a fi premier, i s-a propus să fie președintele Senatului, însă, susțin sursele citate, acesta nu a fost de acord și ar fi spus că își dorește să rămână la Ministerul Finanțelor.

Discuțiilor au rămas fără o concluzie.

În discuțiile pentru formarea majorității au fost liberali care au cerut un acord scris, în care fiecare formațiune să semneze că-l susține pe Orban premier.

La ora transmiterii știrii, Ludovic Orban este la sediul PNL, unde așteaptă răspunsul USR PLUS la propunerile PNL.

Cei de la USR PLUS se întâlnesc miercuri în mai multe ședințe, dar la Comitetul Politic nu va exista o decizie fermă pentru susținerea sau respingerea lui Orban. Liderii USR PLUS își stabilesc strategii pentru mai multe oferte și scenarii pe care le vor prezenta joi la negocieri, susțin surse politice.

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban florin citu