x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii mizează din nou pe Iohannis pentru 2019

Liberalii mizează din nou pe Iohannis pentru 2019

de Monica Stoica    |    12 Mar 2018   •   09:52
Liberalii mizează din nou pe Iohannis pentru 2019
Sursa foto: DIANA OROS

Consiliul Naţional al PNL a votat susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale. De asemenea, Ludovic Orban a fost desemnat pentru funcţia de premier în caz că liberalii vor câştiga alegerile parlamentare. Candidat pentru postul de prim-ministru a fost şi Viorel Cataramă, dar liberalii l-au preferat pe Orban, „înviorat” politic după ce a fost achitat de instanţă în dosarul în care era acuzat de corupţie.

 

Liberalii au pus la cale tactica pentru alegerile prezidenţiale. Iohannis şi Orban e duoul de aur de aur pe care PNL îl mână în luptă. Ludovic Orban a declarat că PNL îşi doreşte un guvern "suplu, european, cu 14-15 ministere" şi că "toţi cei angajaţi de PSD fără concurs" trebuie daţi afară din administraţia centrală. Orban a promis că PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu unul de mântuială, ci cu soluţii serioase, profunde, bazate pe analize şi studii de impact. Liberalii dau primul semn vital în întrecerea electorală. Astfel, PNL a decis să se ancoreze în epoca internetului, cu o rezoluţie prin care toate filialele partidului sunt obligate să aibă pagină de Facebook. Desigur, la reuniunea liberalilor a fost şi o cascadă de declaraţii anti-PSD. „Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos”, a spus Orban. Toţi liderii PNL deja se măsoară în puteri cu social-democraţii. Vicepreşedintele Florin Roman le-a spus celor prezenţi crezul său. PNL poate să fărâmiţeze PSD la alegeri, spune Roman. Totuşi, liberalul a anunţat că bătălia pentru fiecare vot în fiecare colţ al României e la start. Astfel, evaluarea pe organizaţii nu se va mai face anual, ci trimestrial. ”E timpul ca cei mai buni să concureze între ei şi cei care au performat mai puţin să muncească mai mult şi să obţină rezultate mai bune”, a spus Roman.

 

„Sunt un nostalgic după vremea cavalerismului. Mi-aş fi dorit foarte mult ca bătălia între noi şi PSD să se câştige printr-un duel între mine şi Dragnea, numai că Dragnea fuge. Normal: niciodată nu o să accepte să intre într-o bătălie şi într-o dezbatere unu la unu cu mine, fiindcă el se simte bine acolo, în spatele gardurilor, în spatele cordoanelor de jandarmi.”

 

Ludovic Orban, preşedinte PNL

 

Turcan vrea să dărâme Guvernul cu o moţiune

 

Raluca Turcan a anunţat că liberalii vor depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Prim-vicepreşedintele PNL a avertizat că vor strânge toate forţele politice din Parlament pentru a îndepărta coaliţia PSD-ALDE de la guvernare. „Cred că astăzi, de aici, noi, cu toţii, trebuie să plecăm mult mai înflăcăraţi şi să spunem două lucruri extrem de răspicat: PSD-ALDE chiar trebuie să părăsească guvernarea până când răul pe care îl fac României nu este ireversibil şi, doi, PNL trebuie să ajungă la guvernare şi depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură”, a declarat Raluca Turcan. În luna noiembrie 2017, PNL a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose, intitulată ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”. Moţiunea a fost respinsă.

 

 

 

×