x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lidera grupului socialiştilor europeni cere guvernului român să nu modifice legislaţia electorală

Lidera grupului socialiştilor europeni cere guvernului român să nu modifice legislaţia electorală

20 Ian 2020   •   18:46
Lidera grupului socialiştilor europeni cere guvernului român să nu modifice legislaţia electorală

Lidera grupului socialist (S&D) din Parlamentul European, Iratxe Garcia Perez, a postat luni pe Twitter un mesaj în care aminteşte guvernului român că, aşa cum recomandă Comisia de la Veneţia, legislaţia electorală nu trebuie schimbată cu un an înaintea alegerilor.

„Guvernul român PPE (Partidul Popular European, n.red) trebuie să ţină cont de Comisia de la Veneţia, care interzice schimbarea legislaţiei electorale cu un an înaintea alegerilor. Nu urmaţi acelaşi drum ca Polonia & Ungaria subminând statul de drept!”, a scris Iratxe Garcia Perez, făcând referire la decizia guvernului român de a-şi angaja răspunderea în parlament pentru proiectul de lege care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a reacţionat la acest mesaj pe propria sa pagină de Twitter. „Cu tot respectul: singurul partid românesc care în ultimii ani a afectat statul de drept este Partidul Social Democrat, membru al @PES_PSE (Partidul Socialiştilor Europeni, n.red) şi al @Progresiştilor (Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor, n.red). Noul guvern român de centru dreapta va respecta ÎNTOTDEAUNA toate standardele internaţionale”, a notat europarlamentarul român, membru al grupului popularilor europeni.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: parlamentul european