x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii PSD îi cer lui Klaus Iohannis să promulge rapid dublarea alocațiilor pentru copii

Liderii PSD îi cer lui Klaus Iohannis să promulge rapid dublarea alocațiilor pentru copii

08 Iun 2020   •   12:17
Liderii PSD îi cer lui Klaus Iohannis să promulge rapid dublarea alocațiilor pentru copii

Partidul Social Democrat susține că președintele României, Klaus Iohannis, „trebuie să promulge rapid dublarea alocațiilor pentru copii dacă vrea ca românii să nu-l considere principalul autor al planului PNL de amânare repetată a aplicării legii”.

„Liberalii arată deja public că vor să tergiverseze la maxim o măsură bună pentru milioane de copii. Orban se gândește să atace legea la Curtea Constituțională, iar ministrul Muncii spune că va face calcule peste vreo lună. Nu sunt doar cinici, se dovedesc și total decuplați de la realitate. În Germania, guvernul de dreapta tocmai dă o #alocație suplimentară de 300 de euro pentru fiecare copil, ca parte a planului anti-criză. În România, premierul de dreapta vorbește despre alocațiile copiilor ca despre niște “pomeni”. Acum, președintele nu-i mai poate păcăli pe români, ca în ianuarie când a semnat rapid legea, apoi a împins Guvernul să o amâne nouă luni. Al doilea sabotaj asupra dublării alocațiilor va arăta de ce un președinte care-i minte pe copiii României nu poate fi un bun părinte al națiunii!”, potrivit unui anunț al PSD, postat pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, că analizează modul în care poate ataca la Curtea Constituțională legea care dublează alocațiile copiilor și a făcut un apel la parlamentari „să nu ai voteze pomeni”.

„Suntem în analiză (cu privire la posibilitatea de a ataca dublarea alocațiilor copiilor la CCR – n.r.). Noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România – noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli și care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a declarat Ludovic Orban.

Camera Deputaților a respins, în 3 iunie, ordonanța de urgență a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abtineri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: psd alocatii pentru copii