x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul deputaţilor PSD: Vela căuta pretexte să-l demită pe Arafat, acum plângeţi pe umerii lui

Liderul deputaţilor PSD: Vela căuta pretexte să-l demită pe Arafat, acum plângeţi pe umerii lui

20 Mai 2020   •   17:01
Liderul deputaţilor PSD: Vela căuta pretexte să-l demită pe Arafat, acum plângeţi pe umerii lui

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a afirmat, miercuri, în Parlament, că acum liberalii „plâng pe umerii lui Raed Arafat”, dar până să vină epidemia, ministrul de Interne, Marcel Vela, căuta motive pentru a-l demite.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a criticat Guvernul şi a spus că dacă Executivul impune obligativitatea de a purta măşti, ar trebui să le și pună la dispoziţia cetăţenilor.

„V-am auzit plângând pe umerii dr.Raed Arafat. Mi-ar fi şi jenă, ţinând cont de faptul că e cunoscut, ştim cu toţii, că acum două luni, trei luni, ministrul Vela cerea rapoarte peste rapoarte şi căuta pretexte pentru a-l demite. Stau şi mă întreb, dacă v-ar fi ieşit acest plan, cine ar fi dus lupta cu acest COVID-19? Cîţu? Vela? Grindă? Cine o făcea?”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Social-democratul a mai spus că PSD a fost nevoit să intervină asupra proiectului Guvernului.

„A fost necesar să oprim abuzurile grosolane, prin care pensionari care depăşeau cu 2-3 minute ora până la care puteau ieşi din casă primeau amenzi de 20.000 de lei, două sute de milioane vechi. Probabil că în vilele de protocol, unde locuiesc cei de la Guvern, e foarte mică suma asta”, a argumentat el.

Alfred Simonis a spus că dacă Guvernul obligă cetăţenii să poarte mască, trebuie să le și pună la dispoziţia persoanelor vulerabile, defavorizate.

„Îl auzeam ce Cîţu cămătaru, că avem o mare creştere economică... astăzi, alt domn spunea că nu ne putem permite avceastă cheltuială cu măştile. Hotărâţi-vă. Avem creştere li avem bani? Sau nu avem?”, a conchis acesta.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alfred Simonis