x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul umaniștilor: “USR este o amenințare la adresa valorilor democratice”

Liderul umaniștilor: “USR este o amenințare la adresa valorilor democratice”

de Ion Alexandru    |    12 Oct 2020   •   08:51
Liderul umaniștilor: “USR este o amenințare la adresa valorilor democratice”
Sursa foto: Dan Marinescu

Avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPUSL, susține că USR reprezintă „o amenințare la adresa valorilor democratice”, iar politicile interne ale partidului, de eliminare a adversarilor care au tăria de a critica rezultatele conducerii, pot fi comparate cu metodele bolșevice.

Într-un comunicat de presă remis la sfârșitul săptămânii trecute, liderul umaniștilor arată că a primit foarte multe mesaje din partea unor tineri, referitoare la dezamăgirea acestora față de ”iluzia politică numită USR”. Oameni care au crezut în schimbare, într-un nou mod de a face politică descoperă acum că în spatele gardului vopsit se ascund aceleași metehne: jocuri de culise, aranjamente, îndepărtarea celor incomozi”, se arată în comunicat.

“Cel mai recent exemplu: îndepărtarea de pe listele pentru parlamentare a unui tânăr politician, Vlad Teohari, care a îndrăznit să analizeze critic rezultatele actualei conduceri USR-iste.

Evident, listele USR nu mă preocupă absolut deloc. În schimb, cred că aceste metode bolșevice, concretizate prin eliminarea brutală a adversarilor interni reprezintă un semnal nociv, reducând încrederea tinerilor în politica și în mecanismele democratice! De aceea trebuie sancționate public, indiferent de partidul din care facem parte”, scrie Daniel Ionașcu. Potrivit acestuia, “se pare că Dan Barna, în ciuda eforturilor de a se distanța de intoleranța și agresivitatea fostului său consilier Andrei Caramitru, îi împărtășește disprețul pentru dialogul constructiv. În consecință, respectând dreptul la un viitor mai bun al tinerei generații, avem responsabilitatea de a dovedi că USR nu este «salvarea României», ci o amenințare la adresa valorilor democratice”.

×
Subiecte în articol: Daniel Ionașcu PPUSL