x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lucian Bode, despre Raed Arafat: Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic așa cum a fost cel de la Constanța

Lucian Bode, despre Raed Arafat: Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic așa cum a fost cel de la Constanța

de Georgiana Oprea    |    22 Feb 2021   •   15:20
Lucian Bode, despre Raed Arafat: Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic așa cum a fost cel de la Constanța
Sursa foto: gov.ro

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că nu a pus în discuție, „în acest moment”, activitatea secretarului de stat Raed Arafat, după incendiul de la Constanța în urma căruia a murit o femeie.

„Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic așa cum a fost cel de la Constanța. O evaluare a activității unui secretar de stat este mult mai complexă și nu am pus în discuție în acest moment evaluarea activității domniei sale.”, a spus Lucian Bode, întrebat de ziariști dacă este mulțumit de activitatea lui Raed Arafat.

Pe de altă parte, Bode a precizat că a început crearea unui grup de lucru care să analizeze „posibilitatea de a achiziționa perne pneumatice de salvare”, după incidental de la Constanța.

„Mie mi s-ar părea absolut normal ca un astfel de echipament cu o valoare nesemnificativă să fie în dotarea inspectatelor județene pentru situații de urgență”, a afirmat ministrul de Interne.

Acesta a mai precizat că o echipă de control de la IGSU a început luni o anchetă disciplinară la Constanța.

„De astăzi, o echipă de control de la IGSU se află la Constanța tocmai pentru a realiza cercetarea disciplinară pentru trei ofițeri. Unul dintre ofițeri, cu funcție de conducere, vineri și-a înaintat raportul de pensionare, raport aprobat, dar asta nu înseamnă că dacă se va demonstra că acolo au fost încălcări ale legii nu vor suporta consecințele legale”, a mai precizat ministrul.

O femeie, în vârstă de 56 de ani, din Constanța, a murit marți, după ce a căzut de la balconul apartamentului său situate la etajul șase, în încercarea de a se salva de incendiul violent care i-a cuprins locuința. Pompierii veniți la fața locului nu aveau nici autoscară și nici saltea. ISU Constanța a afirmat că autoscara a trebuit să vină de la 8 kilometri distanță, existând doar trei la nivelul întregului județ, iar saltea nu există în dotarea pompierilor.

×
Subiecte în articol: lucian bode raed arafat constanta incendiu