x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban explică despărțirea de Klaus Iohannis. Ce va face în continuare

Ludovic Orban explică despărțirea de Klaus Iohannis. Ce va face în continuare

26 Sep 2021   •   15:18
Ludovic Orban explică despărțirea de Klaus Iohannis. Ce va face în continuare

Fostul șef PNL, Ludovic Orban, spune că nu există nicio șansă de împăcare cu președintele Klaus Iohannis. Întrebat, duminică, dacă ar putea face ceva să îl împace, Orban a spus că el și-a făcut datoria față de șeful statului.

Acesta își menține poziția exprimată sâmbătă, după votul din Congresul PNL.

Totodată, actualul președinte PNL afirmă că Orban trebuie să dea explicații în BEX.

Întrebat dacă își retrage declarația, Orban a spus că niciodată nu și-a retras nicio declarație. Despre o eventuală excludere din partid, el spune : „Ar fi ultima nebunie pe care ar putea să o facă cei din echipa câștigătoare. Cum să fiu sancționat? Să fim serioși”.

Orban a mai spus că nu există cale de împăcare cu președintele Iohannis.

„Ce să mai facă (Iohannis - n.r.)? Am fost șeful de campanie al candidatului la președinție al PNL, Klaus Iohannis. Împreună am reușit un scor senzațional, cel mai mare scor politic și în primul tur, și în al doilea tur pentru un președinte al României. Eu cred că mi-am făcut datoria în relația cu domnul Iohannis și lucrurile sunt cât se poate de limpezi. Dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu președintele ales al partidului”, a mai spus Orban.

În discursul său după anunțarea câștigării funcției de președinte PNL de către Florin Cîțu, Ludovic Orban a ținut să precizeze și parteneriatul său cu Klaus Iohannis nu mai există.

„Vreau să vă mai spun un lucru - din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu va mai fi niciun parteneriat”, a mai spus Ludovic Orban.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban klaus iohannis