x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban insistă ca Violeta Alexandru să fie candidatul PNL pentru primăria Capitalei

Ludovic Orban insistă ca Violeta Alexandru să fie candidatul PNL pentru primăria Capitalei

18 Feb 2020   •   10:52
Ludovic Orban insistă ca Violeta Alexandru să fie candidatul PNL pentru primăria Capitalei

Ludovic Orban insistă ca Violeta Alexandru să fie candidatul PNL pentru primăria Capitalei, în ciuda sondajelor care o dau printre ultimii clasaţi. Diferenţa dintre ea şi Rareş Bogdan, de exemplu, este de mai mare de 20 de procente. Asta în condiţiile în care nici Rareş Bogdan nu o învinge pe Gabriela Firea, potrivit ultimului sondaj CURS, scrie Antena 3.

Potrivit unor surse PNL, Orban nu este de acord ca Rareș Bogdan sa fie candidat la alegerile locale, deși în sondajele interne ale PNL, Rares Bogdan are intentie de vot de 29 de procente, ceea ce înseamna o diferenta mare fața de Violeta Alexandru, care are 6% ca intentie de vot pe București.

Violeta Alexandru este una dintre apropiatele lui Orban este și motivul pentru care a ajuns să fie propusă la Ministerul Muncii, iar acum Ludovic Orban o vrea drept candidat la Primaria Capitalei. 

Chiar și vicepremierul interimar, Raluca Turcan, confirmă posibilitatea ca Violeta Alexandru să devină candidatul PNL la Primăria Capitalei. "Este preşedinta Organizaţiei Bucureşti şi mi se pare normal să fie o opţiune, evident".

Gabriela Firea a câștigat încrederea românilor pentru a obține un nou mandat la Primăria Capitalei, 40% dintre ei considerând-o potrivită, fiind urmată de Traian Băsescu (29%) și Nicușor Dan (26%), potrivit unui sondaj CURS. Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie.

Pe următoarele locuri se situează Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta Alexandru (6%).

×