x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban le cere parlamentarilor să participe la ședința de învestire a Guvernului

Ludovic Orban le cere parlamentarilor să participe la ședința de învestire a Guvernului

24 Feb 2020   •   14:54
Ludovic Orban le cere parlamentarilor să participe la ședința de învestire a Guvernului

Premierul desemnat Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor, luni, să respecte Constituția și să participe la ședința de învestire a cabinetului Orban II.

"Aşteptăm toate grupurile parlamentare să participe. Noi considerăm că orice parlamentar, indiferent din ce partid face parte, trebuie să respecte Constituția. Absenţa, boicotul acestei şedinţe echivalează cu un refuz de îndeplinire a obligaţiilor prevăzute de Constituție și cu încălcarea angajamentului de reprezentare pe care îl are fiecare parlamentar. Parlamentarii să respecte Constituţia", a spus Orban înainte de ședința de învestire a Guvernului. 

Întrebat dacă va sesiza CCR în cazul în care PSD boicotează votul, premierul desemnat a declarat că se ia în calcul această variantă. „Avem în analiză, am făcut o evaluare din punct de vedere constituțional. Dacă vom considera că avem un temei suficient de solid, vom sesiza CCR.”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban a făcut și declarații în legătură cu alegerile anticipate și varianta de a se renunța la ele din cauza situației generate de coronavirus.

„Coronavirusul e coronavirus. Nu e nici un caz diagnosticat în România, autoritățile lucrează organizat de două luni, Guvernul își face datoria. Resping orice informație care nu e fundamentată. Am văzut în gura unui lider politic cum dă diagnostice legate de coronavirus contrazise de specialiști. Cer cetățenilor să ia informații doar din date oficiale de la autorități și instituții cu un rol în prevenția coronavirusului. Suntem bine organizați, extrem de mobilizați în a lua toate măsurile care se impun.”, a spus premierul desemnat.

PSD, ALDE și Pro România au anunțat că nu vor participa la ședința de învestire a cabinetului Orban II și vor boicota votul.

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban