x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Privim extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății

Ludovic Orban: Privim extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății

12 Apr 2021   •   14:52
Ludovic Orban: Privim extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății
Sursa foto: Lucian Alecu

Modul în care este gesionat Ministerul Sănătății este privit cu îngrijorare, iar USR PLUS are răspunderea politică exclusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Vlad Voiculescu, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban.

„Înțelegem nevoia de creștere a numărului de paturi la ATI. Pe de altă parte, orice decizie de transformare a unui spital în spital Covid trebuie să urmeze niște pași și transformarea trebuie să se facă astfel încât să se permită tratarea pacienților în cele mai bune condiții. În ceea ce privește chestiunea legată de Vlad Voiculescu, le-am spus foarte clar colegilor din USR că PLUS răspunderea politică exlusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Voiculescu aparține partidului care îl susține”, a spus Orban.

Mai mult, președintele PNL a afirmat că liberalii tratează cu exigență maximă modul în care este condus Ministerul Sănătății. Acesta a punctat că premierul are dreptul să schimbe un ministru care nu își îndeplinește atribuțiile.  

„Noi susținem foarte clar dreptul premierului care, atunci când consideră că un ministru afectează buna funcționare a guvernului, nu-și îndeplinește atribuțiile și nu pune în practică programul de guvernare și generează situații care pot pune în pericol buna desfășurare a guvernului, premierul are dreptul constituțional de a propune schimbarea ministrului respectiv. De asemenea, cred că fiecare partid din coaliție trebuie să aibă o evaluare a proprilor miniștri și atunci când un ministru nu-și face treaba partidul care l-a propus să solicite schimbarea”, adaugă președintele PNL.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, după ședința coaliției, că Vlad Voiculescu va continua să fie ministrul Sănătății.

×