x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban spune că va crește numărul de paturi la ATI pentru bolnavii de COVID-19

Ludovic Orban spune că va crește numărul de paturi la ATI pentru bolnavii de COVID-19

12 Noi 2020   •   18:03
Ludovic Orban spune că va crește numărul de paturi la ATI pentru bolnavii de COVID-19

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că numărul de paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 va crește, menționând în acest sens spitalele din Cluj, Timișoara și București.

„Ce pot să spun este cu câte paturi intenţionăm să creştem: în Cluj cu 17 paturi, în Timişoara cu 10 paturi, chiar se urmăreşte introducerea unui nou corp de spital din Spitalul municipal. În Bucureşti avem în pregătire Malaxa, creşterea numărului de paturi la 'Balş', dotarea cu oxigen a cel puţin 30 de paturi din secţia exterioară a Spitalului 'Victor Babeş' de la Pipera. De asemenea, se lucrează, în momentul de faţă, la introducerea unui spital privat, care poate furniza 30 de paturi de Terapie Intensivă, în dispozitiv, nu dau numele, dar deja discuţiile sunt extrem de serioase", a precizat Ludovic Orban.

De asemenea, șeful Executivului a declarat că vor fi grăbite investițiile la Spitalul Malaxa pentru asigurarea circuitelor și surselor de oxigen astfel încât și acesta să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID cu paturile necesare.

„Practic, facem eforturi permanente, constante şi cred că şi arătăm pentru că la ora actuală există peste 1.150 de pacienţi care sunt trataţi în secţiile ATI şi faptul că există paturile disponibile este rezultatul unor eforturi constante pe care le-am făcut pentru introducerea mai multor spitale în lupta anti-COVID, pentru crearea unor circuite speciale, a unor secţii şi din spitale care nu sunt în dispozitivul anti-COVID", a mai spus Orban.

În ceea ce privește personalul necesar, premierul a menționat că a fost adoptat un OUG prin care studenții la Medicină din anii terminali vor intra într-un sistem de voluntariat pentru a susține activitatea spitalelor.

×