x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Luptă pentru șefia PNL. Replici dure între Ludovic Orban și Florin Cîțu

Luptă pentru șefia PNL. Replici dure între Ludovic Orban și Florin Cîțu

18 Iun 2021   •   14:51
Luptă pentru șefia PNL. Replici dure între Ludovic Orban și Florin Cîțu

Candidatul oficial pentru funcția de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu, spune Ludovic Orban, în replică la declarația lui Florin Cîțu, potrivit căreia a „convins o Românie” să fie prim-ministru și să fie susținut de coaliție: „Preferința pentru Florin Cîțu a fost a USR PLUS”

„Candidatul oficial pentru funcția de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, după prima formă a mandatului - Florin Cîțu premier și eu președinte al Camerei Deputaților, am flexibilizat mandatul, după un blocaj de șase zile, cu o a doua variantă - Ludovic Orban premier și Florin Cîțu președinte al Senatului. Asta a deblocat negocierile. Până la urmă preferința pentru Florin Cîțu, între Florin Cîțu și eu premier, a fost manifestată de partenerii de la USR PLUS. Până una-alta, negocierile au fost conduse de mine. Deci negocierile de formare a acestei coaliții au fost conduse de președintee PNL, adică de mine”, spune Ludovic Orban.

Reacția liderului PNL vine după ce, joi, Florin Cîțu, aflat într-o vizită în Alba, s-a referit și la competiția internă cu Ludovic Orban pentru șefia PNL și la susținerea pe care încearcă să o obțină de la organziațiile din teritoriu ale partidului.

„Cred că am convins o Românie să fiu prim-ministru și să fiu susținut de coaliție, cred că este mai simplu să conving niște colegi să mă susțină la președinția PNL”, a spus Florin Cîțu.

La congresul PNL, care va avea loc pe 25 septembrie, și-au anunțat candidatura pentru președinția formațiunii Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pnl ludovic orban florin citu