x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Coronavirusul nu mai permite politicienilor „să se joace”

Marcel Ciolacu: Coronavirusul nu mai permite politicienilor „să se joace”

24 Feb 2020   •   08:12
Marcel Ciolacu: Coronavirusul nu mai permite politicienilor „să se joace”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, la Antena 3, că social-democrații nu vor vota un nou guvern PNL. De asemenea, Ciolacu a afirmat că presiunea pe care o aduce apariția coronavirusului nu mai permite politicienilor „să se joace”.

„Oamenii au o agendă a lor, românii sunt speriați și noi politicienii continuăm să aveo o agendă paralelă, mai ales o mascaradă. (...) Nu se poate ca un partid politic să propună președintelui pentru desemnare un prim-ministru și în aceeași ședință politică să hotărască faptul că nu îl va vota. Asta e o mascaradă”, a spus președintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a spus că parlamentarii PSD vor fi prezenți luni la serviciu, însă nu vor participa la votul de învestitură al guvernului Orban II.

"Nu este un boicot propriu-zis. (…) Mascarada ar fi şi mai mare dacă CCR ar spune că preşedintele României nu trebuia să îl desemneze tot pe domnul Orban, care este şi prim ministru interimar şi demis. Acum e şi desemnat. Nu putem intra în jocul acesta şi nu numai noi, sunt mai multe forţe politice care nu doresc să participe. (...) Şi Pro România şi UDMR şi vom vedea până mâine cine se mai gândeşte, este posibil şi domnul Tăriceanu. Nu vedem rostul acestei şedinţe. Să ne lămurească CCR şi pe urmă vom lua o hotărâre", a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a spus la Antena 3 că presiunea adusă de coronavirus nu permite politicienilor „să se joace”, în condițiile în care un guvern interimar și un parlament dizolvat nu pot efectua unele alocări de resurse, în cazul unei epidemii.

„Părerea mea este că lucrurile au început să se complice, trebuie neapărat anumite consultări şi luate decizii. Este exclus să stăm cu un guvern interimar până în noiembrie. (…) Dacă este dizolvat, Parlamentul nu mai are voie să dea legi organice, numai legi ordinare. Dacă este nevoie de mutări de bani, resurse către domnul Arafat, să gestioneze această criză, dacă avem şi guvern demis şi parlament dizolvat, nu se poate face legal.”, a mai spus Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu