x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu îl acuză pe Orban că folosește Poliția în scopuri politice

Marcel Ciolacu îl acuză pe Orban că folosește Poliția în scopuri politice

de Ion Alexandru    |    26 Oct 2020   •   08:07
Marcel Ciolacu îl acuză pe Orban că folosește Poliția în scopuri politice

Președintele PSD Marcel Ciolacu și mai mulți colegi de partid au fost amendați, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce poliția i-a surprins într-un restaurant din Sărata Monteoru. Sancțiunile, în cuantum de 21.000 de lei, au fost aplicate sub pretextul că nu au fost respectate normele sanitare anti-COVID, cu toate că localitatea respectivă se află în zona „verde”. Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Ludovic Orban că folosește autoritățile de forță ale statului în scopuri politice.

 

Scandalul a izbucnit după ce un post de televiziune a difuzat imagini cu Marcel Ciolacu, în incinta restaurantului unei pensiuni din Sărata Monteoru, județul Buzău, la o masă cu alte cinci persoane, printre care și fostul premier Mihai Tudose. „În realitate, au fost grupuri de trei la mese, poza este făcută într-un moment în care, pentru scurt timp, s-au așezat toți la masă. Cineva a apelat serviciul 112, iar poliția a venit imediat”, a precizat senatorul Lucian Romașcanu.

Poliția Română, prin vocea purtătorului de cuvânt Georgian Drăgan, arată că toate persoanele care apar în imaginile care îl prezintă pe liderul PSD Marcel Ciolacu la restaurantul pensiunii respective au fost identificate şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, din cauza nespectării normelor în vigoare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, fiind mai multe de 6 persoane la o masă.

 

Buzău se află în zona „verde”

 

Într-o postare pe contul său de socializare, Marcel Ciolacu scrie că „Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!”. Liderul PSD susține că „asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la Guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane”.

Marcel Ciolacu precizează că, în realitate, județul Buzău se află în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor în interior. Mai mult, conform legii, în această situație, la masă nu este obligatorie purtarea măștii de protecție. „Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață (duminică - n.red.) poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a adăugat președintele PSD. Ciolacu a conchis, precizând că „dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie”.

 

Grindeanu: Poliția a acționat legal

 

În contradicție totală cu poziția lui Marcel Ciolacu, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a precizat, într-o conferință de presă susținută la sediul partidului, că Poliția a acționat corect. „Din punctul meu de vedere, oricine încalcă legea plăteşte, indiferent cum îl cheamă, că îl cheamă Marcel Ciolacu, că îl cheamă Sorin Grindeanu trebuie să plătească. Salut promptitudinea Poliţiei Române. Nu doar prin acţiuni, ceea ce e foarte bine că au făcut, ci şi printr-o declaraţie de presă. E o promptitudine pe care sper să şi-o menţină pentru orice caz de acum încolo, pentru că nu am văzut aceeaşi promptitudine acum câteva luni. Dar oricine nu respectă legea, trebuie să plătească. Dacă e persoană publică, din punctul meu de vedere, cu atât mai mult trebuie să vină şi cu scuze în faţa românilor”, a afirmat Sorin Grindeanu.

 Ciolacu: „Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la Guvern”.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu sarata monteoru