x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu taie în carne vie: Decapitări în organizațiile cu scor slab la alegerile locale

Marcel Ciolacu taie în carne vie: Decapitări în organizațiile cu scor slab la alegerile locale

de Ion Alexandru    |    06 Oct 2020   •   08:04
Marcel Ciolacu taie în carne vie: Decapitări în organizațiile cu scor slab la alegerile locale

Consiliul Politic Național al PSD a decis, ieri, înlocuirea din funcțiile de conducere ale organizațiilor județene de la Vrancea și Giurgiu, unde scorul de la alegerile locale nu a fost unul satisfăcător. Marcel Ciolacu a precizat că, în campania electorală, și-a asumat un rezultat pentru locale, pe care, la nivel național, l-a atins, însă că au fost câțiva colegi care nu i-au ascultat sfatul. Social-democrații se pregătesc, astfel, în vederea alegerilor parlamentare, despre care spun că nu ei sunt cei care le vor amâna, ci Guvernul Orban, prin proasta gestionare a pandemiei.

 

Astfel, Marian Oprișan a fost schimbat de la șefia PSD Vrancea, după ce a pierdut alegerile pentru Consiliul Județean, iar Marcel Ciolacu va prelua interimar conducerea filialei. Și la conducerea PSD Giurgiu au fost operate schimbări, astfel încât Niculae Bădălău a fost schimbat cu Marian Mina, care a preluat interimar conducerea. Oficial, Niculae Bădălău a renunțat la funcție, după ce a fost ales vicepreședinte la Curtea de Conturi. Cea mai spectaculoasă schimbare a fost făcută la Organizația de Femei, unde mandatul Vioricăi Dăncilă nu a mai fost confirmat, locul său fiind luat de Doina Fedorovici.

„Este prima femeie președinte de Consiliu Județean din partea PSD. (…) La Liga Aleșilor Locali este noul Cristian Genea și la Călărași e domnul Vasile Iliuță. În următoarele trei zile voi avea întâlniri cu secretarul general și cu cine mai dorește, din fiecare organizație și vom face analize pe voturi și este posibil să mai vină și alte schimbări în zilele viitoare. Pentru plecarea domnului Oprișan a fost vot în consiliul politic național”, a declarat Ciolacu.


Viorica Dăncilă ar trebui să se regăsească pe lista viitorului Parlament

Liderul PSD a atins și subiectul alegerilor parlamentare, care ar trebui să fie organizate în 6 decembrie. „Nu PSD va fi cel care va amâna alegerile, ci Guvernul «Meu». Avem o rată de infectare de 25%. Dacă vom ajunge la 4.000 de cazuri pe zi, nimeni nu cred că mai poate vorbi despre organizare de alegeri”, susține Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, social-democrații urmează să decidă, în funcție de evoluția pandemiei, cum vor vota proiectul de lege prin care se propune amânarea acestora. De asemenea, listele vor fi întocmite pe baza noilor criterii de performanță și de integritate prezentate de Vasle Dîncu. Marcel Ciolacu va deschide lista, din partea Organizației Buzău, pentru Camera Deputaților, iar Gabriela Firea va deschide lista pentru Senat, din partea Organizației București.

Liderul PSD este de părere că Viorica Dăncilă ar trebui să se regăsească pe lista partidului pentru parlamentare, având în vedere calitatea ei de fost premier și de ex-președinte al partidului. O decizie în acest sens, însă, va fi luată de către Organizația PSD Teleorman. Însă, Ciolacu a anunțat că protocolul încheiat între PSD și UNPR, anul trecut, a fost denunțat.

 

Negocieri cu privire la posibile fuziuni

Deși termenul legal privind alianțele electorale a expirat, Marcel Ciolacu a confirmat că, în aceste zile, se poartă diferite negocieri politice, în vederea unor posibile fuziuni între PSD și alte formațiuni politice cu care social-democrații au colaborat foarte bine în ultimii ani. Unul dintre partidele cu care se poartă astfel de discuții ar fi ALDE, condus de Călin Popescu Tăriceanu, despre care Ciolacu a reconfirmat că îl respectă și îl consideră unul dintre cei mai importanți oameni politici.

 

 

×