x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Vela, mesaj pentru reprezentanții structurilor din subordinea MAI, la Constanța: Misiunea voastră este să protejați turiștii de boală și de infractori

Marcel Vela, mesaj pentru reprezentanții structurilor din subordinea MAI, la Constanța: Misiunea voastră este să protejați turiștii de boală și de infractori

01 Iul 2020   •   16:42
Marcel Vela, mesaj pentru reprezentanții structurilor din subordinea MAI, la Constanța: Misiunea voastră este să protejați turiștii de boală și de infractori
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, le-a transmis, miercuri, la Constanța, reprezentanților structurilor din subordinea MAI, că misiunea lor pe litoral este să îi protejeze pe turiști de boală și de infractori.

„Pentru că astăzi este o zi importantă, pentru că personal al MAI este detaşat aici, pe litoralul României, am considerat împreună cu comandanţii voştri, cu inspectorii generali de la Poliţia de Frontieră, de la Jandarmerie, de la Poliţia Naţională, de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi cu secretarul de stat care se ocupă de tot ceea ce ţine de ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului, să fim aici (...) cu un mesaj de mobilizare. (...) Toţi românii, toţi cei care vin pe litoral să trăiască momente deosebite, să se relaxeze, să se distreze, au nevoie de protecţie, protecţie împotriva infractorilor, răufăcătorilor, au nevoie de sfaturi, de grija voastră atunci când, poate din euforie, din exces, poate nu respectă rigorile şi toate regulile cu privire la protecţia lor împotriva răspândirii noului coronavirus. Trebuie să fiţi atenţi, să fiţi implicaţi, să fiţi alături de ei, pentru că misiunea voastră este să-i protejaţi de boală şi să-i protejaţi de infractori", a spus Vela.

De asemenea, ministrul de Interne a mai afirmat că misiunea polițiștilor detașați pe litoral „nu este o misiune ușoară”.

„Nu este o misiune uşoară. Ştiu că în aceste două luni, voi, prima serie, şi următoarea serie care va veni aici sunteţi departe de case, departe de colegi, de cei dragi. Dar pentru ca MAI să fie apreciat, să redevină o instituţie de elită a României, indiferent de efort, de tot ceea ce vă impune misiunea voastră ca şi sacrificiu, ca şi implicare, noi trebuie să răspundem prezent. (...) Purtaţi cu toţii stema României, uniforma României, reprezentaţi statul român şi sunteţi în slujba cetăţenilor, le apăraţi viaţa, siguranţa şi bunurile lor, indiferent dacă stau aici la o terasă, la hotel sau pe plajă, indiferent dacă se plimbă pe faleză sau în staţiune de pe litoralul românesc", a mai afirmat Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne și secretarul de stat chestor șef de poliție Bogdan Despescu au participat, miercuri, pe faleza din Constanța, la trecerea în revistă a efectivelor și tehnicii structurilor MAI care vor asigura măsurile de ordine publică pe litoral, în perioada estivală.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela constanta