x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Tudose, despre campania de vaccinare: Neputință sau nepăsare?

Mihai Tudose, despre campania de vaccinare: Neputință sau nepăsare?

de Alice Petrescu    |    12 Iun 2021   •   11:15
Mihai Tudose, despre campania de vaccinare: Neputință sau nepăsare?

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose face o analiză pe pagina sa de Facebook a campaniei de vaccinare din România, în comparație cu celelalte țări din Uniunea Europeană. În opinia fostului premier scuza Guvernului Cîțu, că românii sunt de vină pentru că nu vor să se vaccineze, este una mincinoasă, care vrea să acopere neputința, nesimțirea și indiferența autorităților. 

 

Social democratul îi îndeamnă pe guvernanți să verifice cât de „vinovați” sunt românii, cu statisticile UE pe masă.

„Dintre octogenarii indiferenți la vaccinurile plantate de Guvern pe toate gardurile, numai 18% sunt vaccinați astăzi cu minim o doză. Spre comparație, Polonia și-a vaccinat 60%, iar Belgia 88% din categoria cea mai vulnerabilă. Avem o treime din populația de 50-79 de ani vaccinată, la jumătate față de Polonia și la ani lumină de Belgia, care, spre exemplu, a vaccinat 93% din septuagenari. Diferențele scad sub 50 de ani. România are un sfert din categoria 25-49 de ani injectată cu minim o doză, în vreme ce Belgia are 35% și Polonia 37%. Iar la categoria 18-24 de ani îi depășim pe belgieni și suntem aproape de polonezi”, a mai scris Tudose.

El caracterizează această situație ca fiind o „logică inumană” și îi întreabă pe guvernanți, cine va răspunde în cazul unui val 4, pentru victimele campaniei dezastruoase de vaccinare.

„Cei mai vulnerabili ca vârstă dintre români sunt și azi cei mai expuși la Covid, din cauza campaniei de vaccinare duse, ca toată guvernarea asta, fără nicio noimă și fără nicio grijă pentru oameni. În cazul unui val 4, cine răspunde pentru victimele campaniei dezastruoase de vaccinare? Dar câte valuri de pandemie și câți morți mai trebuie să îndure România, ca să scape de un guvern criminal prin neputința și cinismul lui? Cum poți tu să declari senin că mai sunt niște sute de morți de covid de prin anul trecut pe care-i declari acum? Atunci era nevoie de cifrelor pentru a organiza alegeri înainte de a fi nevoit să prezinți bugetul prin care să nenorocești oficial o țară? Cât credeți și până unde credeți că guvernarea doar prin minciună și nesimțire? Cât Cîțule?”, concluzionează  europarlamentarul PSD.

Potrivit Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV), din 27 decembrie 2020 au fost administrate 8.466.467 de doze unui număr de 4.431.945 de persoane, dintre care 393.989 au primit o doză şi 4.137.956 şi pe cea de-a doua.
 

×
Subiecte în articol: mihai tudose