x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Tudose face front comun cu „criticii” partidului

Mihai Tudose face front comun cu „criticii” partidului

de Monica Stoica    |    17 Aug 2018   •   09:21
Mihai Tudose face front comun cu „criticii” partidului
Sursa foto: Karina Knapek

Fostul prim-ministru PSD Mihai Tudose a declarat că este necesară o discuţie „cu argumente pro şi contra” în conducerea PSD despre problemele relevate de senatorul Ecaterina Andronescu. În scrisoarea deschisă transmisă partidului social-democrat, Andronescu cere, printre altele, demisia preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea. Totodată, Tudose a reamintit că şi fostul preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a transmis o scrisoare liderilor partidului în care critica modul de conducere al partidului.

„Eu cred că este nevoie de o discuţie în partid şi nu numai pe temele supuse atenţiei de dna Andronescu. A fost şi scrisoarea dlui Bădălău din ianuarie, da? Şi aceea a rămas, cumva, nediscutată. Poate greşea, dar hai să vorbim înăuntru şi cu un ton civilizat, cu argumente pro sau contra, nimeni nu deţine adevărul absolut”, a declarat Mihai Tudose, chestionat de Mediafax cum comentează scrisoarea deschisă în care senatorul PSD Ecaterina Andronescu cere un Guvern mai performant şi demisia lui Liviu Dragnea. Pe de altă parte, Tudose îi critică vehement pe liderii judeţeni PSD care au blamat-o pe Ecaterina Andronescu. „Păi nu vi se pare că ceva e cam nonsens aici? Mai multe scrisori care înfierează public luarea de poziţii în public? Haideţi să ne păstrăm pentru discuţiile din partid. Plus tonul folosit. Putem să fim sau să nu fim de acord cu opinia cuiva, dar dna Andronescu nu a folosit un ton jignitor la adresa nimănui”, a afirmat Mihai Tudose. Organizaţia judeţeană PSD Sibiu a conchis că senatorul Ecaterina Andronescu „a răspuns ordinelor din înregistrarea lui Werner Iohannis” după ce aceasta a cerut schimbarea Guvernului Dăncilă şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. De asemenea, preşedintele PSD Sector 5, Daniel Florea, i-a transmis, pe Facebook, un mesaj Ecaterinei Andronescu, în care a afirmat că aceasta îl asaltează pe Liviu Dragnea în acelaşi mod în care o face şi şeful statului, Klaus Iohannis. Şi senatorul PSD Liviu Pop a catalogat gestul senatorului PSD Ecaterina Andronescu ca fiind „ridicol şi absurd”. Comitetul Executiv Naţional al PSD este aşteptat să se reunească la sfârşitul acestei luni sau la începutul lunii septembrie.

Scrisoarea lui Bădălău

În ianuarie 2018, Niculae Bădălău a trimis o scrisoare liderilor partidului în care reclama subminarea democraţiei interne din PSD. „Vă supun atenţiei o serie de provocări şi posibile soluţii la acestea, având credinţa că doar împreună putem reuşi (...) Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democraţiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm: PSD şi-a demis propriul guvern prin moţiune de cenzură; decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, au fost anunţate şi apoi abandonate (…) nu toţi cei care au devenit miniştri erau cunoscuţi în partid sau recunoscuţi profesional în domeniile respective”, se spunea în scrisoarea lui Bădălău.

 

×
Subiecte în articol: Mihai Tudose