x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Finanțelor despre dezastrul bugetar: În ultimii ani, România a fost condusă cu două bugete, pe „metoda Al Capone”

Ministrul Finanțelor despre dezastrul bugetar: În ultimii ani, România a fost condusă cu două bugete, pe „metoda Al Capone”

14 Noi 2019   •   10:14
Ministrul Finanțelor despre dezastrul bugetar: În ultimii ani, România a fost condusă cu două bugete, pe „metoda Al Capone”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat, joi, că ce a găsit la minister depășește cele mai pesimiste așteptări ale sale, arătând că a descoperit cum România a fost condusă, în ultimii ani, după două bugete, așa cum Al Capone folosea două registre, unul pentru Fisc și celălalt pentru el, scrie Antena 3.

„Cam tot ce am găsit aici a depășit cele mai pesimite așteptări ale mele. Concluzia este că România, în ultimii 3 ani de zile, a fost condusă după două bugete. A fost un buget cel prezentat în Parlament, și un al doilea buget, care avea toate informațiile reale și care era folosit pentru finanțarea baronilor locali. Exact metoda Al Capone, cu doua registre”, a spus ministrul Finanțelor.

”Datele din buget au fost schimbate după plac. Bugetul național a fost transformat dintr-un instrument pentru susținerea economiei într-un instrument în slujba partidului”, a mai spus Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a anunțat că va sesiza organele competente în acest caz.

"Dragnea, Vâlcov și Teodorovici stiau că banii nu vor ajunge la investiții. (...) Studiem posibilitatea sesizării organelor de competență penală pentru constituirea unui grup infracțional organizat", a spus minsitrul Finanțelor.

Primele informații anunțate deja de premierul Ludovic Orban arată o gaură în buget de peste 20 de miliarde de lei și 43 de orașe rămase fără salarii și bani de funcționare.

×
Subiecte în articol: ministrul finantelor florin citu