x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul respins al Muncii, Violeta Alexandru, în Guvernul Cioloș cu tot cu partenerul ei de afaceri

Ministrul respins al Muncii, Violeta Alexandru, în Guvernul Cioloș cu tot cu partenerul ei de afaceri

de Ion Alexandru    |    04 Noi 2019   •   10:38
Ministrul respins al Muncii, Violeta Alexandru, în Guvernul Cioloș cu tot cu partenerul ei de afaceri

Violeta Alexandru, propunerea făcută de Ludovic Orban pentru a prelua conducerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, respinsă, săptămâna trecută de parlamentarii întruniți în comisiile reunite de specialitate, a mai deținut un post de ministru, pe vremea guvernării Cioloș. Însă nu doar ea a activat în cadrul Cabinetului Tehnocrat, ci și partenerul său dintr-o companie privată, Adrian Flavius Moraru. Acesta din urmă nu a țintit chiar atât de sus precum Violeta Alexandru, care a ocupat funcția de ministru pentru Dialog Social, ci s-a mulțumit cu statutul de consilier al ministrului de Interne de atunci, Dragoș Tudorache, actual europarlamentar PLUS, cel care a militarizat serviciul secret al MAI.

 

Conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), până în 17 noiembrie 2015, actualul președinte al PNL București și pretendent la portofoliul de ministru al Muncii în cadrul Guvernului Orban, Violeta Victoria Alexandru, a deținut nu doar calitatea de membru fondator al Institutului pentru Politici Publice (IPP) – ONG din siajul lui George Soros - , dar și calitatea de om de afaceri. Respectiv, a controlat și 34 la sută din părțile sociale ale unei companii cu aceeași denumire – SC IPP Consulting Unit SRL. Celelalte părți sociale sunt controlate de un anume Adrian Flavius Moraru, cu 32 la sută, și de Elena Tudose, cu 34 de procente.

Odată cu intrarea în cadrul Guvernului Cioloș, ca ministru pentru Dialog Social, Violeta Alexandru a luat hotărârea să se retragă din această companie privată, cesionându-și părțile sociale în favoarea asociatei sale Elena Tudose, contra cost. A primit pe acțiuni, conform încheierii de la RECOM, suma de 170 de lei.

Ca atare, după tranzacție, societatea a rămas să fie deținută de Adrian Flavius Moraru și de Elena Tudose.

 

Asociatul, consilier al PLUS-istului Dragoș Tudorache

Numai că, surprinzător, avem să aflăm că nu doar Violeta Alexandru a lucrat în Guvernul Tehnocrat, ci și asociatul său de la IPP Consulting Unit SRL, Adrian Favius Moraru. Informația reiese din cuprinsul unei declarații de avere pe care acesta din urmă a întocmit-o și depus-o în data de 30 ianuarie 2017, când Guvernul Cioloș era deja înlocuit de Cabinetul Grindeanu. Din acest document reiese că asociatul liberalei de astăzi Violeta Alexandru a ocupat, în timpul guvernării tehnocrate, funcția de consilier al ministrului Afacerilor Interne. Adică al lui Dragoș Tudorache, artizanul remilitarizării Direcției Generale de Informații și Protecție Internă - DGIPI, serviciul de informații al MAI. Astăzi, Tudorache este europarlamentar din partea partidului lui Dacian Cioloș, PLUS.

Aflăm, astfel, că Adrian Flavius a obținut, conform acestui document, venituri salariale de 6.670 de lei de la Ministerul de Interne, 1.600 de dolari din consultanță prestată pentru Trans-National Research Corp USA și un salariu de 97.340 de lei de la Institutul de Politici Publice. Totodată, acesta mai arată că a încasat 15.614 lei de la SC IPP Consulting United SRL, dividende aferente anului 2015, pe vremea când era asociat aici cu Violeta Alexandru.

 

Colega deputatului „Grindă” și-a dizolvat și firma „Grind-Up”

Violeta Alexandru nu a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de Muncă ale celor două Camere ale Parlamentului, în urma audierilor de săptămâna trecută. Ceea ce, în mod firesc și cutumar, ar trebui să îl determine pe Ludovic Orban să o înlocuiască. La fel cum ar trebui să procedeze și cu Florin Cîțu, și cu Ion Ștefan, poreclit “deputatul Grindă”. O coincidență hilară face ca Violeta Alexandru să fi înființat, în iulie 2017, o societate denumită „SC Grind-Up SRL”, pe care o deținea în calitate de asociat unic și care se ocupa cu baruri și alte activități de servire a băuturilor. Ministeriabila fără susținere parlamentară a decis dizolvarea acestei companii în data de 17 iunie 2016.

 

Gruparea „ONG-istă” din Guvernul Zero. Violeta Alexandru, din IPP, la Dialog Social. Asociatul Moraru, consilier al ministrului de Interne Dragoș Tudorache

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru dragos tudorache