x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mîrza: Gheorghe Flutur să facă "ciocul mic" şi să-şi asume ce se întâmplă la Siret

Mîrza: Gheorghe Flutur să facă "ciocul mic" şi să-şi asume ce se întâmplă la Siret

10 Feb 2011   •   17:02

Senatorul PSD Gavril Mîrza, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, i-a transmis preşedintelui PDL şi al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, "să nu se derobeze de deconcentratele din vamă", de la Siret, reamintindu-i că, în 2009, a negociat "cu cei care erau alături de ei, din greşeală, la guvernare" toate deconcentratele.

"El (Flutur - n.r.) şi ai lui s-au ocupat de deconcentratele din vamă, din poliţie şi din toate instituţiile, la nivel de ţară şi la nivel de judeţ. Nu PSD l-a numit pe Buda şeful Poliţiei de Frontieră, nu PSD l-a numit pe Mărgineanu şef de vamă, care aseară (miercuri - n.r.) a fost destituit, nu PSD l-a numit pe Blejnar la ANAF şi sigur că nu PSD-ul de la Suceava a numit şef de vamă şi a avizat şef de Poliţie de Frontieră la Siret şi la celelalte puncte de trecere a frontierei", a susţinut Mîrza, cerându-i lui Flutur "să facă ciocul mic".

Mîrza a spus că îi compătimeşte pe cei care astăzi stau după gratii, considerându-i 'peştii mici'.

"Peştii mari încă sunt în libertate. Sper că, aşa cum spunea preşedintele României, de data aceasta se va merge până la capăt", a afirmat Mîrza, subliniind că această caracatiţă a corupţiei este răspândită în toată ţara, de la Halmeu la Siret şi Moraviţa şi conduce către "aceia care astăzi conduc aceste instituţii".

Mîrza a criticat faptul că, în încercarea lui Flutur de a dovedi 'traficul ilegal' practicat de social-democraţi la graniţa cu Ucraina, acesta "a trimis astăzi (joi - n.r.) trupele de la direcţia de vamă" la una dintre firmele unde fiul său este asociat.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a dezavuat, marţi, atitudinea social-democraţilor despre care a spus că în mod constant ''atacă Justiţia'' atunci când sunt vizaţi membri ai PSD, dar şi faptul că a fost acuzat de implicare în cazul corupţiei generalizate din PTF Siret.

"Acum i-am văzut trompete cu ce se întâmplă la Siret şi cu ce se întâmplă, probabil, şi în alte părţi din ţară, dar acum au un subiect în care încercau să întrebe ce face Flutur", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, citat de Agerpres.

El le-a transmis social-democraţilor că vor afla în curând informaţii despre modul în care tineri din PSD tranzitează, de mai mulţi ani, marfă de contrabandă de zeci de milioane de euro pe la frontiera cu Ucraina.

×