x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moțiune de cenzură și congres, în funcție de starea de alertă. Referendum pentru “Fără penali”, pe 23 august

Moțiune de cenzură și congres, în funcție de starea de alertă. Referendum pentru “Fără penali”, pe 23 august

de Ion Alexandru    |    09 Iul 2020   •   10:48
Moțiune de cenzură și congres, în funcție de starea de alertă. Referendum pentru “Fără penali”, pe 23 august

Comitetul Executiv al PSD a decis, ieri, că congresul pentrrtu alegerea noii conduceri a partidului va avea loc imediat după ce se va ridica starea de alertă, iar această chestiune poate fi discutată abia după ce Executivul va anunța dacă intenționează sau nu să prelungească această măsură. Social-democrații susțin că, astfel, vor să evite convocarea unor evenimente cu un număr mare de oameni. 


O altă decizie conturată este aceea a reconfirmării deciziei de a se depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, dar și acest demers va fi pus în discuție după ridicarea stării de alertă.


Cu toate acestea, însă, PSD a stabilit ca, pe data de 23 august, românii să fie chemați la urne, pentru a participa la referendumul național “Fără penali în funcții publice”. Social-democrații au precizat că proiectul de lege privind revizuirea constituției se află, deja, în procedurile parlamentare. 
Reamintim că inițiativa “Fără penali în funcții publice”, aparținând USR, a strâns peste un milion de semnături, iar în timpul campaniilor electorale de anul trecut, această temă a făcut obiectul dezbaterilor politice. PSD a anunțat că intenționează să implementeze acest proiect, pentru a da un semnal că lucrurile, din punct de vedere al viziunii formațiunii politice cu privire la acest subiect, s-a schimbat radical față de cea a fostei conduceri a partidului. 

 

×