x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Nicușor Dan anunță că în iarna 2020-2021 vor fi mai multe avarii decât în iarna precedentă

VIDEO. Nicușor Dan anunță că în iarna 2020-2021 vor fi mai multe avarii decât în iarna precedentă

05 Oct 2020   •   13:38
VIDEO. Nicușor Dan anunță că în iarna 2020-2021 vor fi mai multe avarii decât în iarna precedentă
Sursa foto: Lucian Alecu

În iarna 2020-2021 se vor înregistra mai multe avarii decât în iarna precedentă, din cauza învechirii rețelei și a faptului că în timpul verii nu au fost făcute reparațiile necesare, a afirmat Nicușor Dan, luni, în cadrul unei conferințe de presă susținută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

„O să avem o iarnă cu mai multe avarii decât în 2019, pentru că reţeaua este cu un an mai veche şi pentru că nu s-au făcut în această vară - din cauza contextului electoral - nu s-au făcut reparaţiile necesare. Aţi văzut cifrele oficiale pe care le-a furnizat Elcen. S-a triplat - din cauza scăderii presiunii date de găurile din reţea - cantitatea de apă faţă de 2016 pe care ei trebuie să o injecteze în reţea, pentru ca presiunea să rămână la nivel tehnic dorit. Mai mult decât atât, ne apropiem de limita maximă tehnică la care se poate injecta apă în reţea. În mod clar o să fie mai greu decât în iarna trecută", a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, acesta a afirmat că se vor pregăti stocuri de materiale și echipe pregătite pentru intevernții, inclusive detectoare de avarii.

„Am spus că o să facem nişte licitaţii de urgenţă, pentru ca nu doar echipele Termoenergetica să intervină pe teren, ci şi privaţi, pe care să îi contractăm în regim de urgenţă, pentru ca să putem să intervenim pe avarii cât mai redepe. (…) Având fondurile europene, suntem optimişti că putem să semnăm contractul de finanţare, începând din această primăvară să începem să facem lucrările de schimbare a reţelei", a mai spus Nicușor Dan.

×