x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan, după prima zi ca primar general: 6.000 de litigii, datorii de 3 miliarde. Ceva nu funcționează!

Nicușor Dan, după prima zi ca primar general: 6.000 de litigii, datorii de 3 miliarde. Ceva nu funcționează!

29 Oct 2020   •   20:14
Nicușor Dan, după prima zi ca primar general: 6.000 de litigii, datorii de 3 miliarde. Ceva nu funcționează!
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general Nicușor Dan a declarat, joi, după discuțiile din prima zi cu reprezentanții Primăriei București, că municipalitatea are 6.000 de litigii și datorii curente de 3 miliarde de lei.

El a precizat că ceva nu funcționează, din moment ce oameni și instituții reclamă Primăria Capitalei.

„Pe evaluarea juridică, Primăria Capitalei are în momentul de față 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcționează. Dacă oamenii și instituții sunt nevoite să meargă în instanță împotriva Primăriei Capitalei înseamnă că ceva nu funcționează la nivel administrativ în interiorul instituției. O să avem în zilele următoare o repartizare pe cazuri, pe tipuri de litigii pe care Primăria Capitalei le are”, a spus Dan.

Primarul a mai spus că a constatat o întârziere pe chestiunea proprietății.

„În linii mari suntem la jumătatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primăria Capitalei le are în gestiune”, a afirmat el.

Despre situația financiară a Primăriei Capitalei, Nicușor Dan a spus că este cea de care a vorbit în campania electorală, existând datorii curente de 3 miliarde de lei și popriri pe conturile municipalității de 70 de milioane de lei.

„În linii mari Primăria Capitalei și instituțiile din subordinea mai puțin companiile au datorii curente de 3 miliarde de lei la acest moment. Estimarea de buget este de 4 miliarde de lei, adică venituri și cheltuieli. Nu am fost la această datorie și o să avem suma mâine care sunt datoriile companiilor, deci altele decât primăria capitalei și administrațiile din subordine. Cam atât despre situația financiară. Am vorbit cred că de doi ani de această chestiune, că nu poți după ce ani de zile ai încasat 4 miliarde, nu poți să vii și să spui că vei încasa 7 miliarde. Vei încasa tot patru miliarde, vei acumulat datorii care te vor duce în situația de risc de incapacitate de plată. Există în acest moment popriri de 70 de milioane lei pe conturi ale Primăriei”, a mai spus primarul general.

Dan a avut discuții cu reprezentanți din Ministerul Sănătății, DSU, DSP, reprezentanți ai instituțiilor care asigură ordinea publică, poliția națională, Poliția Locală, jandarmerie, reprezentanți ai ambulanței București-Ilfov, reprezentanți ai ASSMB-ului, ai Direcției de Asistență Socială a municipalității și s-a angajat că va găsi o soluție ca aceste instituții să colaboreze mai bine de acum încolo pe chestiunea coronavirusului.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan