x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Numire de cumetrie politică la conducerea Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră

Numire de cumetrie politică la conducerea Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră

de Ion Alexandru    |    24 Aug 2020   •   12:00
Numire de cumetrie politică la conducerea Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră

Unul dintre apropiații liderului PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a fost numit, zilele trecute, prin decizie a premierului Orban, în a doua poziție de conducere în cadrul Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră. Este vorba despre vicepreședintele organizației liberale gorjene Eugeniu Robert Ciocioi, pe care, același Orban l-a „uns”, imediat după preluarea guvernării de către Partidul Național Liberal, în toamna anului trecut, în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Grarantare a Creditului pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii Craiova.

 

Astfel, prin Decizia prim-ministrului nr. 308, din data de 19 august 2020, „în temeiul articolului 28 și 31, litera «a», din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, cu completările și modificările ulterioare, precum și al articolului 8, alineat 14 din Legea 165/2016, privind siguranța operațiunilor petroliere offshore, cu modificările și completările ulterioare (…) începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Robert Eugeniu Ciocioi se numește în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, pentru o perioadă de cinci ani”. 


Documentul, intrat deja în vigoare, prin publicarea lui în Monitorul Oficial al României, a fost semnat de premierul Ludovic Orban și contrasemnat, în numele și pentru secretarul general al Guvernului, de Romulus Lucian Iaru. 

 

Trecutul

Robert Eugeniu Ciocioi ocupă, pe linie politică, și funcția de vicepreședinte al Organizației județene Gorj a Partidului Național Liberal, filială condusă, în calitate de președinte, de celebrul deja deputat PNL Dan Vâlceanu. Presa locală scria, anul trecut, că Robert Eugeniu Ciocioi fusese implicat, în anul 2011, alături de mai multe persoane, într-o altercație care ar fi avut loc într-un club din Târgu Jiu. Publicația Scandal de Gorj a relatat că liberalul cu pricina chiar ar fi fost reținut de poliție, pentru 24 de ore.
Ascensiunea politică a lui Ciocioi în PNL pare să fi început însă mult mai devreme, el ocupând, la un moment dat, funcția de consilier personal al primarului liberal de Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Relația s-a încheiat, spun surse locale, prin demisia primului.

 

Proaspăt numit în Guvern, are treabă cu campania electorală

 

Nu este pentru prima dată când Robert Eugen Ciocioi este promovat de Guvernul Orban. În toamna anului trecut, la scurt timp după demiterea Executivului PSD, condus, la acel moment, de Viorica Dăncilă, odată cu preluarea Plalatului Victoria de către Cabinetul Orban I, vicepreședintele liberalilor gorjeni a mai primit o sinecură guvernamentală.
Mai exact, el a fost „uns” ca membru în cadrul Consiliului de Administrație al Filialei Craiova a Fondului Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).
Ciocioi se află, potrivit imaginilor publicate chiar de el, pe contul său de socializare, în campanie electorală activă la Gorj, pentru promovarea candidaților liberali la primărie și la Consiliul Județean.

 

 

 

×