x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O femeie din Brăila a introdus două buletine de vot în urnă

O femeie din Brăila a introdus două buletine de vot în urnă

06 Dec 2020   •   13:10
O femeie din Brăila a introdus două buletine de vot în urnă
Sursa foto: Victor Stroe

O femeie din orașul Brăila a introdus două buletine de vot în urnă. Incidentul a fost sesizat autorităților, iar polițiștii au deschis dosar penal. Alte incidente s-au produs în prima parte a zilei în județul Brăila.

Potrivit IPJ Brăila, de la deschiderea urnelor, în județ au fost înregistrate 10 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, unul nu se confirmă, șapte sunt în curs de verificare, iar pentru două au fost întocmite dosare penale.

Unul dintre incidentele grave a avut loc în orașul Brăila. O femeie a introdus în urnă două buletine de vot, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru fraudă la votare.

„În această dimineață, la ora 09:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la o secție de votare de pe raza municipiului, o femeie ar fi introdus în urnă două buletine de vot ștampilate, ambele pentru Senat. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că un membru al comisiei ar fi înmânat alegatoarei două buletine de vot, pe care aceasta le-a ștampilat și le-a introdus în urnă. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot”, au anunțat reprezentanții IPJ Brăila.

Un alt dosar penal a fost întocmit în cazul unui primar din județul Brăila care ar fi transportat cu mașina persoane din altă localitate pentru a vota pe liste suplimentare. Polițiștii fac cercetăril într-un dosar de corupere a alegătorilor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: frauda electorala