x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O nouă lovitură pentru Tăriceanu. ALDE rămîne fără grup și la Camera Deputaților

O nouă lovitură pentru Tăriceanu. ALDE rămîne fără grup și la Camera Deputaților

16 Sep 2019   •   20:24
O nouă lovitură pentru Tăriceanu. ALDE rămîne fără grup și la Camera Deputaților
Sursa foto: Victor Stroe

Deputaţii ALDE Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă, Marian Cucşa, Alexandru Băişanu şi Mihai Niţă au anunţat că de luni îşi vor desfăşura activitatea în Parlament ca neafiliaţi.

"Informăm opinia publică asupra faptului că, începând cu 16 septembrie 2019, subsemnaţii: deputat Graţiela Gavrilescu, aleasă în circumscripţia nr. 31-Prahova, deputat Ion Cupă, ales în circumscripţia nr.17-Dolj, deputat Marian Cucşa, ales în circumscripţia nr. 37-Timiş, deputat Alexandru Băişanu, ales în circumscripţia nr.35-Suceava şi deputat Mihai Niţă, ales în circumscripţia nr.30-Olt vom acţiona unitar în Camera Deputaţilor ca parlamentari neafiliaţi, promovând aceleaşi valori liberale şi democratice pe care le-am susţinut de la preluarea mandatului parlamentar până în prezent", precizează cei cinci parlamentari într-un comunicat de presă remis AGERPRES de ALDE Dolj.

Ei susţin că Tăriceanu, "prin modul nedemocratic şi antiliberal în care a luat ultimele decizii politice", a generat desfiinţarea grupului parlamentar ALDE şi la Camera Deputaţilor.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că a decis nominalizarea unor reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma retragerii acestei formaţiuni de la guvernare în luna august. Pentru portofoliul Mediului şi funcţia de viceprim-ministru a fost nominalizată Graţiela Gavrilescu, pentru Energie - Ion Cupă, iar pentru Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis ulterior scrisori preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Viorica Dăncilă prin care îi informa că liberal-democraţii care au acceptat nominalizări pentru funcţiile de miniştri "sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat".

În aceeaşi zi, Tăriceanu a anunţat în plenul Senatului că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinţează şi "se configurează" un grup mixt.

Conducerea Organizaţiei ALDE Dolj, care a fost dizolvată printr-o decizie a Biroului Politic Executiv, i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, în care îl acuză că "le-a înşelat aşteptările" şi îi cere să îi retragă "încrederea politică" secretarului general Daniel Chiţoiu, pentru că "dintr-un condei a dizolvat o organizaţie cu mii de membri". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu