x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban atacă Parlamentul, acuzându-l de „imixtiune grosolană”

Orban atacă Parlamentul, acuzându-l de „imixtiune grosolană”

20 Mai 2020   •   21:36
Orban atacă Parlamentul, acuzându-l de „imixtiune grosolană”

Premierul Ludovic Orban a acuzat Parlamentul de „imixtiune grosolană” în activitatea Executivului și de încălcarea principiului separației puterilor în stat, după ce a modificat HG privind starea de alertă și a adoptat-o, miercuri, în plen.

„Am extrem de multe observații legate de modul în care Parlamentul a tratat proiectul nostru de lege și prin modificările pe care le-a făcut ne-a restrâns atât de mult cât a putut posibilitățile efective de acțiune. Consider că Parlamentul nu avea atributul constituțional și legal să facă modificări la hotărârea de guvern și la planul de măsuri aferent hotărârii de guvern prin care Guvernul României a declarat starea de alertă. Este o imixtiune grosolană a forului legislativ în activitatea executivului și este o încălcare flagrantă a principiului separației puterilor în stat”, a declarat, miercuri seara, premierul Ludovic Orban.

Primul ministru a afirmat că nu poate fi de acord cu această atitudine, dar Guvernul nu va avea o reacție la acest moment, fiind de părere că e mai important ca românii să înțeleagă că încă nu am scăpat de epidemie și să înțeleagă necesitatea acestei stări de alertă și a respectării tuturor regulilor care vor fi instituite în cadrul planului de măsuri.

Orban a vorbit și de obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise și a spus că odată ce HG a primit și acordul Parlamentului, chiar și liderii PSD vor trebui să respecte decizia.

Remarca a fost făcută, după ce Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, și-a dat masca jos pentru a lua cuvântul în Parlament, spunând, ulterior, că nu poate vorbi cu mască, pentru că are o afecțiune de sept.

Orban a mai spus că este de acord cu măsurarea temperaturii atunci când o persoană intră într-un spațiu închis, considerând că această măsură „ne ferește de riscul de a transmite virusul către semenii noștri sau de a fi infectați cu virusul”.

„Am văzut că foarte mulți oameni sunt deranjați că li se ia temperatura. Această măsură este una necesară pentru a diminua riscul ca o persoană care are o temperatură de peste 37,3 grade și care poate avea virusul, respectiv poate transmite virusul către alte persoane la intrarea în spații închise. Acest triaj este necesar pentru a-i proteja pe toți cei care se duc la serviciu, care intră în spațiile comerciale”, a mai spus Orban.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban