x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Am crescut capacitatea de testare. Se face peste 8.000 de teste zilnic

Orban: Am crescut capacitatea de testare. Se face peste 8.000 de teste zilnic

24 Apr 2020   •   19:53
Orban: Am crescut capacitatea de testare. Se face peste 8.000 de teste zilnic
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Capacitatea de testare a crescut în România, fiind realizate 8.000 de teste pe zi, a anunțat premierul Ludovic Orban, care a precizat că vineri a fost prima zi când numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul de persoane infectate

"Noi am pornit de la trei centre de testare. La ora actuală se testează în peste 60 de centre. De la o capacitate de aproximativ 1.000 de teste am ajuns la o capacitate nominală de peste 8.000 de teste și continuă dezvoltarea acestui sistem de testare.

Noi am apelat la toate soluțiile posibile pentru a crește capacitatea de testare, dar pe aparate care să aibă o precizie de 100%. Aparatele de tip Real Time PCR sunt folosite cu diagnostic care are precizie maximă. Noi am achiziționat noi aparate PCR, iar evoluția capacității de testare mă mulțumește. Noi în mod constant am găsit soluții, căutând orice astfel de aparat disponibil. Până acum 2-3 săptămâni, piața internațională erau extrem de greu de găsit astfel de aparate. Noi am disponibilizat cam orice aparat PCR care putea fi pus în dispozitivul de testare. Am asigurat pregătirea personalului. Nu oricine poate să opereze pe astfel de aparate. E greu de dobândit expertiza necesară pentru a putea pune diagnosticul corect.

Am depășit 8.000 de teste capacitate nominală. Obiectivul nostru e să depășim o capacitate de 10.000-12.000. Nu intră la testare oricine. Există o procedură, sunt stabilite prioritățile de testare", a dezvăluit Ludovic Orban la Antena 3.

În România au fost înregistrate peste 10.400 de cazuri de covid-19, iar bilanţul morţilor a ajuns la 567.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban