x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban anunță că licitația pentru proiectare tronsonului 3 al autostrăzii Pitești-Sibiu urmează să fie demarată

Orban anunță că licitația pentru proiectare tronsonului 3 al autostrăzii Pitești-Sibiu urmează să fie demarată

16 Sep 2020   •   15:19
Orban anunță că licitația pentru proiectare tronsonului 3 al autostrăzii Pitești-Sibiu urmează să fie demarată

Licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 al autostrăzii Pitești-Sibiu va fi demarată în cel mai scurt timp, a anunțat, miercuri, premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă, la Pitești.

„Aţi văzut decizia Comisiei Europene, care a aprobat finanţarea tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu. Sunt în măsură să vă spun că pe tronsonul 3 Tigveni-Cornetu documentaţia de licitaţie a fost avizată de Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice, a fost transmisă către SEAP şi va apărea în jurnalul din 21-22 septembrie. Deci, practic, se poate spune că demarează oficial licitaţia pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3", a declarat Orban.

De asemenea, șeful Executivului a menționat că „în cursul săptămânii viitoare va fi transmisă către ANAF pentru controlul ex-ante, acordarea avizului pe documentați și pentru tronsului 4” cuprins între Cornet și Boița.

Comisia Europeană a anunțat, joi, 3 septembrie, că a aprobat o investiție de 875,5 milioane de euro, de la Fondul de Coeziune, pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Pitești. 

Autostrada Sibiu-Pitești va avea o lungime de 122,11 kilometri și va fi împărțită în cinci loturi: Sibiu – Boița, Boița – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeș și Curtea de Argeș – Pitești. În plus, aceasta va avea opt noduri rutiere și nouă tuneluri și reprezintă o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European. 

Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri între Sibiu și Boița au început în luna martie 2020.  
 

 

×