x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban anunță că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor și pentru stimulente pentru profesori

Orban anunță că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor și pentru stimulente pentru profesori

20 Sep 2020   •   11:58
Orban anunță că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor și pentru stimulente pentru profesori
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban susține că nu sunt posibile creșteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% și pentru stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

Ludovic Orban a declarat duminică la Iași că PNL este pregătit pentru orice altă situație astfel încât să împiedice ca PSD să facă rău României.

„Ne vom bate în plenul Camerelor reunite astfel încât să retrimitem spre comisia de buget-finanțe raportul. Sunt convins că printr-o mobilizare exemplară a celorlalte formațiuni politice, care au dat dovadă de raționalitate și de legătură cu realitatea economică, vom reuși acest lucru”, a spus Orban.

Acesta a arătat că în toată lumea sunt ecouri negative ale acelei „faimoase comisie de buget – finanțe” și că există un feed-back foarte îngrijorător în urma deciziei luate de PSD de majorare a pensiilor cu 40% și de acordare de stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

„Nu sunt posibile aceste creșteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare și, în același timp, a modificat și plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică a generat cheltuieli suplimentare și a interzis posibilitatea obținerii de finanțări pentru susținerea acestor cheltuieli. Adică a pus bazele unui faliment”, a explicat premierul.

Orban a adăugat că PNL nu poate accepta ca PSD „să își bată joc de țară și să conducă România spre nicăieri”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban pensii stimulente