x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE: Ludovic Orban, în plenul reunit al Parlamentului: „Voi evita la maxim OUG-urile”

UPDATE: Ludovic Orban, în plenul reunit al Parlamentului: „Voi evita la maxim OUG-urile”

04 Noi 2019   •   15:27
UPDATE: Ludovic Orban, în plenul reunit al Parlamentului: „Voi evita la maxim OUG-urile”

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni, în plenul reunit al Parlamentului, că mandatul Executivului său este unul limitat, de un an, subliniind însă că trebuie luate urgent anumite măsuri.

„Acest Guvern este un Guvern cu un mandat limitat, durata maximă de exercitare a puterii executive a acestui Guvern este de un an de zile şi practic tot ceea ce am inclus în programul de guvernare pleacă de la această constrângere, care este conferită de exercitarea pe o perioadă extrem de scurtă a puterii. Avem de luat măsuri urgente, care nu pot fi luate decât de un Guvern legitim. Uitaţi-vă ce întâmplă cu blocarea celor peste 100 de mineri în subteranele minelor de la Paroşeni şi Uricani, oamenii îşi pun în pericol viaţa, sănătatea, pentru că, timp de nouă luni, Guvernul nu a catadicsit să prelungească ordonanţa de urgenţă care să le permită după închiderea minelor posibilitatea de a avea un venit şi să pună ceva pe masa familiilor lor”.

El a precizat că este nevoie de o ordonanţă de rectificare bugetară, cât mai urgent şi de măsuri pentru pregătirile de iarnă.

Atât în ceea ce privește încălzirea, cât și infrastructura „Suntem în poziţia în care România este ultima ţară care va nominaliza comisarul european”, a mai declarat Ludovic Orban, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că „s-a încăpăţânat să susţină candidaturi care ne-au făcut de râs”.

„Legat de infrastructură trebuie accelerate toate proiectele. O prioritate este adoptarea măsurilor pentru evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene. Riscăm să pierdem 600 de milioane de euro în acest an, iar anul viitor 3,2 miliarde de euro, mai ales din cauza că pe POIM nu s-a semnat aproape niciun contract din marile proiecte”, a mai spus Ludovic Orban în Parlament, înainte de vot.

Premierul desemnat a mai subliniat că va evita OUG-urile și permanent în dialog cu Parlamentul.

„Voi evita la maxim adoptarea de acte normative prin OUG, voi fi în permanent dialog cu Parlamentul. Nu mai putem accepta ca doi-trei oameni să adopte acte normative pe picior, peste noapte. Miniștrii vor fi prezenți la comisiile parlamentare”, le-a promis Orban parlamentarilor.

Antena3

Ştire iniţială

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, luni, că "boicotul" PSD şi Pro România de la plenul reunit al Parlamentului arată că cele două partide sunt interesate doar de "socotelile electorale".

"Nu mai aduc aminte în ultimii 30 de ani să se fi întâmplat aşa ceva, şi anume şedinţa de învestire a unui guvern să fie boicotată efectiv de două partide politice care în felul acesta arată clar lipsa totală de înţelegere faţă de nevoile României, lipsa totală de respect faţă de nevoile românilor şi arată că nu interesează decât socotelile electorale sau toate prostiile pe care le fac cei care încă exercită puterea după demiterea prin moţiunea de cenzură, fiind părtaşi la toate nenorocirile care se întâmplă astăzi în toate ministerele şi la Palatul Victoria", a spus Orban, în plenul reunit al Parlamentului.

El i-a felicitat pe parlamentarii USR, ALDE, PMP, UDMR, minorităţilor naţionale şi pe cei care au decis să susţină Cabinetul său.

"Venim după o moţiune de cenzură care a pus capăt unei guvernări care a făcut mult rău. Trebuie să trecem de acest moment şi să începem un drum al reconstrucţiei, al dialogului, care să reaşeze România pe traiectoria euroatlantică", a afirmat Orban.

Premierul desemnat a arătat că mandatul Guvernului său este unul scurt şi că obiectivele pleacă de la această "constrângere".

 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban