x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: „Demersul lui Cîțu este RIDICOL și PENIBIL! Nu există niciun conflict între Guvern și Parlament”

Orban: „Demersul lui Cîțu este RIDICOL și PENIBIL! Nu există niciun conflict între Guvern și Parlament”

15 Sep 2021   •   12:51
Orban: „Demersul lui Cîțu este RIDICOL și PENIBIL! Nu există niciun conflict între Guvern și Parlament”
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Presedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban sustine că nu există niciun conflict constituțional între Guvern și Parlament legat de moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. El crede că demersul premierului Florin Cîțu la CCR este „ridicol și penibil”.Care e conflictul? Nu este niciun confict. Guvernul ce ar vrea? Este un argument ridicol”, a spus Orban la Parlament.

„Practic, recunoaște, ba chiar emite un punct de vedere mai grav Parlamentul decât motivarea conflictului juridic de natură constituțională, asta e prima premieră. A doua premieră e că una dintre Camere dă copy paste după cealaltă dintre Camere. De asemenea, avem a treia premieră, în care președinții celor două Camere emit un punct de vedere diferit de punctul de vedere care este adoptat în reuniunea BPR-urilor. Culmea e, și asta chiar e trist, faptul că cei care au blocat BPR-urile sunt cei care au susținut punctul de vedere în Birorurile permanente, atât la Senat, cât și la Cameră, că există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament. Oricum asta n-are nicio legătură cu ceea ce face o majoritate din Birourile Permanente Reunite, și anume încalcă Constituția și încalcă principiul constituțional privind statul de drept pentru că nu derulează, blochează procedurile cu privire la moțiunea de cenzură, proceduri constituționale și regulamentare”, a mai spus liderul PNL. 

×
Subiecte în articol: ludovic orban