x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre alegerile parlamentare: Dacă se respectă normele pe care le-am reglementat, nu există riscul de infectare

Orban, despre alegerile parlamentare: Dacă se respectă normele pe care le-am reglementat, nu există riscul de infectare

30 Noi 2020   •   17:19
Orban, despre alegerile parlamentare: Dacă se respectă normele pe care le-am reglementat, nu există riscul de infectare
Sursa foto: Hepta

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, într-o conferință de presă susținută la sediul PNL, că nu va exista risc de infectare în timpul procesului de votare, în condițiile în care vor fi respectate normele de siguranță stabilite.

„Noi am luat toate măsurile ca în cursul procedurii de votare, riscul de transmitere a virusului să fie mic, chiar foarte mic. Dacă se respectă normele pe care le-am reglementat, nu există riscul de infectare. Practic, cetăţeanul se duce la vot ca şi cum s-ar duce la farmacie sau ca şi cum s-ar duce la supermarketul din colţ. Evident, trebuie să poarte mască. În cazul în care aşteaptă să intre, din cauza faptului că am limitat numărul de persoane care pot să intre simultan în secţia de votare, este posibil, ca şi la locale, să apară în anumite secţii de votare cozi. La aceste cozi, oamenii trebuie să respecte distanţa, trebuie să poarte masca. De asemenea, la intrarea în secţia de votare trebuie să se dezinfecteze şi, după exercitarea dreptului de vot, de asemenea, trebuie să se dezinfecteze, astfel încât să nu rişte să ia virusul de pe ştampilă sau de pe buletinul de vot sau de pe altă suprafaţă pe mână", a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, acesta a declarat că orice persoană care se află în izolare, în carantinare sau care se află internată într-o unitate spitalicească, are dreptul să voteze și „trebuie să I se ofere dreptul de a vota prin intermediul urnei speciale mobile”.

„Am vorbit cu domnul ministru al Sănătăţii să informeze, prin Direcţiile de Sănătate Publică, toţi aceşti cetăţeni care se află în izolare, în carantinare, privitor la dreptul de a-şi exercita votul prin intermediul urnei speciale mobile. Singura problemă care există, într-adevăr, nu este legată de localitate, este legată de situaţia în care un cetăţean care este din judeţul Giurgiu, să spunem, se află internat într-un alt judeţ. Aici e foarte complicat de găsit o soluţie, pentru că dreptul de vot se exercită în cadrul circumscripţiei, care este judeţul, respectiv, municipiul Bucureşti", a mai afirmat premierul Ludovic Orban.

×