x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre campania de vaccinare: Cum să fiu responsabil?

Orban, despre campania de vaccinare: Cum să fiu responsabil?

29 Iul 2021   •   11:39
Orban, despre campania de vaccinare: Cum să fiu responsabil?
Sursa foto: Lucian Alecu

România ar trebui să ajungă măcar la nivelul mediu european în ceea ce privește rata de acoperire vaccinală, spune, joi, Ludovic Orban. El respinge ideea potrivit căreia ar fi responsabil pentru modul în care a evoluat campania: „Ce atribuții am ca președinte al Camerei Deputaților?”.

„Cum să fiu responsabil? Ce atribuții am ca președinte al Camerei Deputaților? Ca președinte Partidului Național Liberal am urmărit sistematic, am realizat îndemnuri, am propus soluții, puteți lua declarațiile mele de acum șase, de acum cinci, de acum patru luni pe tema vaccinării. Nu poate numai Comitetul de vaccinare să deruleze toată activitatea. E nevoie de implicare a foarte multor instituții, organizații profesionale, structuri pentru a crește rata de vaccinare. Acum, nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte țări europene și vom vedea unde suntem. Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european. Ăsta e obiectivul și obiectivul nostru e de a determina cât mai mulți români să se vaccineze”, spune Lidovic Orban.

Președintele PNL a mai susținut că în campania de imunizare trebuie implicate administrațiile locale și toate structurile „cu influență asupra oamenilor”: „Chiar și cu bisericile se poate purta o discuție, se poate încheia un acord”.

Premierul Florin Cîțu s-a declarat „mâhnit” de declarația lui Ludovic Orban, potrivit căruia cine a stabilit țintele de vaccinare trebuia să le urmărească. Pe de altă parte, premierul anunță că, indiferent de rata de infectare, nu va mai închide piețele și mall-urile pentru vaccinați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban