x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre „Saligny”: Sper că motivul este dezvoltarea infrastructurii în comunitățile locale

Orban, despre „Saligny”: Sper că motivul este dezvoltarea infrastructurii în comunitățile locale

01 Sep 2021   •   15:27
Orban, despre „Saligny”: Sper că motivul este dezvoltarea infrastructurii în comunitățile locale

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că speră ca motivul pentru insistența aprobării proiectului „Anghel Saligny” în Guvern este dezvoltarea infrastructurii comunităților locale.

Întrebat dacă adoptarea proiectului „Anghel Saligny” este importată pentru Florin Cîțu în contextul congresului PNL, Ludovic Orban a spus că speră că motivul este dezvoltarea infrastructurii în comunitățile locale.

„Sper că motivul adoptării acestui proiect („Anghel Saligny” - n.r.), despre care eu vorbesc încă de la sfârșitul lui ianuarie - e adevărat că o bună perioadă vorbeam singur în coaliție despre necesitatea acestui fond de investiții - sper că se face pentru scopul real pentru care eu m-am luptat atât timp, anume pentru dezvoltarea infrastructurii în comunitățile locale, pentru că finanțările europene în domeniul infrastructurii nu se vor face foarte repede”, spune Ludovic Orban.

Orban spune că este adeptul „dialogului și găsirii unei soluții împărtășite de întreaga coaliție”.

Ședința Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS.

Miniștrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea programului „Anghel Saligny”, a avertizat Dacian Cioloș.

„Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînțeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României. (...) Asta cu amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la Guvern. Îi aștept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern”, a spus Florin Cîțu, întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliției.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban