x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre varianta respingerii OUG privind anticipatele şi în Cameră: Avem soluţii, putem ataca la CCR

Orban, despre varianta respingerii OUG privind anticipatele şi în Cameră: Avem soluţii, putem ataca la CCR

19 Feb 2020   •   13:53
Orban, despre varianta respingerii OUG privind anticipatele şi în Cameră: Avem soluţii, putem ataca la CCR

Premierul Ludovic Orban a declarat că în cazul în care OUG privind anticipatele va fi respinsă şi în Camera Deputaţilor, liberalii au soluţii la această problemă, inclusiv sesizarea CCR.

"Îndemn deputaţii - care sunt cei care vor decide, pentru că se ştie că în Camera Deputaţilor, care e Camera decizională, se va lua decizia finală -, ordonanţa de urgenţă pe care am dat-o din motive extrem de temeinice şi de solide este indispensabilă pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor anticipate. Cine respinge această ordonanţă nu vrea să se respecte termenele constituţionale privitoare la organizarea alegerilor anticipate şi nu vrea să se deruleze în bune condiţii aceste alegeri anticipate", a declarat Ludovic Orban, miercuri, la plecarea de la bilanţul activităţii Poliţiei Române pe anul 2019.

Premierul a precizat că liberalii au "soluţii" în cazul în care actul normativ va fi respins şi în Cameră. "Avem soluţii, nu ajunge o lege să fie promulgată aşa repede, putem ataca la Curtea Constituţională, avem multe soluţii".

Senatul a respins, în şedinţa plenului de miercuri, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, OUG 26/2020 privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Proiectul de respingere a ordonanţei a fost adoptat cu voturi 86 de voturi "pentru" (PSD, UDMR şi ALDE) şi 34 "împotrivă" (PNL şi USR).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban alegeri anticipate oug