x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Guvernul va adopta în următoarea perioadă actele necesare planului de redresare economică

Orban: Guvernul va adopta în următoarea perioadă actele necesare planului de redresare economică

04 Iul 2020   •   16:14
Orban: Guvernul va adopta în următoarea perioadă actele necesare planului de redresare economică
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Guvernul va aproba în următoarea lună actele normative necesare măsurile din Planul de redresare, printre care schema de lucru cu program redus, Fondul de Investiții, banca de dezvoltare sau schema de ajutor pentru marile companii, a declarat sâmbătă premierul Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a admis, ântr-un interviu, că nu toate măsurile au fost „inventate” de Guvern, ci vin dintr-o analiză a deciziilor luate cu ocazia crizei din 2008 sau la nivel european, și care au dat rezultate. Orban a oferit exemplu schelei de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie, măsură aplicată în 122 state europene.

Printre măsurile care vor fi luate rapid se numără ajutoarrul de stat pentru marile companii, care va fi discutată în ședinîa de săptămâna viitoare.

Guvernul a prezentat miercuri un Planul de relansare economică care cuprinde măsuri pentru repornirea companiilor, programe de finanțare nerambursabilă, granturi pentru digitalizare, sprijin pentru agricultură și industria agroalimentară, finațări pentru noi investiții, măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii și a sectorului energetic, pe mai mulți ani și cu o valoare de peste 100 de miliarde de euro.

(sursa: Mediafax)

×