x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Guvernul va crește pensiile cu 14%

Orban: Guvernul va crește pensiile cu 14%

14 Aug 2020   •   10:04
Orban: Guvernul va crește pensiile cu 14%
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul său va face o creștere a pensiilor cu 14%. Declarația a fost făcută pe șantierul Drumului Expres Craiova - Pitești.

„Deși nu cunosc vreo altă țară europeană care să fi luat o decizie similară, guvernul va crește pensiile, și va crește pensiile cu un procent consistent, de 14%”, a precizat premierul Orban.

„Este o creștere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanța, atât pe anul viitor, cât și pe anii care vor urma”, punctează liderul PNL.

„În ceea ce privește alte creșteri ulterioare, orice altă decizie de creștere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase. Vă readuc aminte că România are nevoie de acces la finanțări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele financiare necesare suportării cheltuielilor bugetului de stat, bugetului de pensii, bugetului de șomaj și altor categorii. Orice creștere de pensie care este făcută fără să țină cont de economie se va întoarce nu numai împotriva părinților și bunicilor noștri, ci se va întoarce împotriva interesului general al societății românești”, a mai adăugat premierul.

"Îi rog pe părinții și pe bunicii noștri, pe cei care au muncit, să înțeleagă că am făcut maximum posibil. Decizia de majorare a punctului de pensie cu 14% a fost o decizie grea, o decizie pe care, în schimb, ne asumăm și garantăm că putem să o susținem, să asigurăm resursele financiare pentru a putea plăti toate pensiile de contributivitate. 

De asemenea, să facem orice depinde de noi pentru ca inflația să se mențină la nivelul scăzut la care l-am adus și să nu fie afectată puterea de cumpărare", a spus Orban. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban