x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, în vizită pe șantierul metroului din Drumul Taberei: Nu există riscul ca magistrala M5 să nu fie finalizată în acest an

Orban, în vizită pe șantierul metroului din Drumul Taberei: Nu există riscul ca magistrala M5 să nu fie finalizată în acest an

22 Iun 2020   •   17:28
Orban, în vizită pe șantierul metroului din Drumul Taberei: Nu există riscul ca magistrala M5 să nu fie finalizată în acest an
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban a evitat, luni, să prezinte un termen clar pentru finalizarea magistralei de metrou M5, însă a dat asigurări că acest lucru va avea loc în cursul acestui an.

„Cine se frige cu ciorbă, suflă și-n iaurt. Când va fi, din punct de vedere tehnic, posibil de pus în circulație, va fi pus în circulație. Acest termen va fi cel mai rapid termen posibil”, a declarat premierul Ludovic Orban după vizita de lucru la șantierul Magistralei M5 de metrou, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

El a spus că nu există riscul ca magistrala M5 să nu fie inaugurată în acest an.

„Eu zic că nu există acest risc. Nu există cu siguranță. Va fi gata din punct de vedere tehnic. Am evaluat, am analizat care sunt problemele… de fapt sunt două probleme tehnice care pot fi realizate. Din păcate nu se poate aplica o tehnologie mecanică de săpare pentru gura de ventilare. După părerea se poate realiza într-o lună și jumătate, maxim două”, a mai spus Orban.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus că, „din păcate, termenul asumat neforțat, darea în folosință pentru 30 iunie, nu poate fi respectat”.

„Suntem în iunie 2020 și constatăm următoarele – structurile și finisajele pentru M5 sunt finalizate. Eventual putem vorbi de mici retușuri. Din păcate, termenul asumat, neforțat, de către antreprenori, consultanți și beneficiari, anume darea în folosință cu călători la 30 iunie 2020 nu poate fi respectat. Vreau să-mi cer scuze în numele celor 17 miniștri și opt directori generali care au condus MT și Metrorex din 2011 până în prezent”, a spus Bode.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban metrou m5 drumul taberei