x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Prelungirea stării de alertă nu este moftul nostru politic

Orban: Prelungirea stării de alertă nu este moftul nostru politic

10 Iun 2020   •   14:07
Orban: Prelungirea stării de alertă nu este moftul nostru politic

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că prelungirea stării de alertă nu trebuie tratată politic și că este o propunere care are la bază o analiză a specialiștilor. ”Încă există răspândire în comunitate a virusului. Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă”, a mai spus el.

 

”Eu nu cred că această problemă trebuie tratată politic. Propunerea formulată de președintele României, susținută de Guvernul pe care îl conduc, este o propunere care are la bază o analiză care este făcută de specialiști. E nevoie de starea de alertă pentru a putea menține măsurile de protejare a sănătății și vieții cetățenilor. Fără stare de alertă nu avem dreptul de aimpune niciuna dintre regulile impuse pe perioada stării de urgență și de alertă. Încă există răspândire în comunitate a virusului. Intercațiunile între oameni au crescut exponențial, ca urmare a măsurilor de relaxare. Din acest motiv avem nevoie de baza legallă, pentru a putea impune respectarea tuturor regulilor instituite”, a declarat Ludovic Orban.

El a apreciat că a pune punct stării de alertă înseamnă de fapt punerea în percicol a sănătății cetățenilor României, pentru că nu s-ar mai putea frâna răspândirea virusului în comunitate.

”Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă. Este fundamentală menținerea stării de alertă”, a mai spus premierul.

El a evitat, miercuri, să spună dacă va fi eliminată de la 1 iulie obligativitatea purtării măștilor de protecție în spații publice închise, afirmând că acesta e cel mai eficient mod de protecție împotriva răspândirii virusului.

”Cel mai eficient mijloc de protecție este masca, pentru că principalul mod de răspândire a virusului este prin particulele care circulă și care pot fi inspirate sau să atingă fața. Noi vom menține cât timp este necesar această măsură de purtare a măștii în spații închise sau când suntem în grupuri mari”, a mai afirmat Orban.

PSD, ALDE și Pro România au declarat că vor vota în Parlament împotriva prelungirii stării de urgență.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban