x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban și Cîțu se întrec în mesaje și de Ziua Națională a Ambulanței

Orban și Cîțu se întrec în mesaje și de Ziua Națională a Ambulanței

28 Iul 2021   •   11:24
Orban și Cîțu se întrec în mesaje și de Ziua Națională a Ambulanței
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Politicienii au transmis mesaje cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței. „Cu forță și curaj, au luptat pentru viața fiecărui bolnav de COVID-19”, transmite Ludovic Orban. „Sunt un exemplu pentru noi toți”, arată Florin Cîțu. Klaus Iohannis va decora mai mulți medici și asistenți medicali.

„Îi sărbătorim astăzi pe toți cei care își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor de Ambulanță, oameni dedicați, aflați mereu la datorie. Transmit urările mele calde personalului operativ din serviciile de ambulanță care, zi de zi, cu profesionalism, luptă pentru salvarea vieții. Le mulțumesc în special pentru eforturile incredibile din perioada pandemiei, când, cu forță și curaj, au luptat pentru viața fiecărui bolnav de COVID-19, punându-și de multe ori propria viață în pericol. Ne rugăm pentru cei care au fost răpuși de acest virus, adevărați eroi în lupta cu pandemia, care nu vor fi uitați niciodată. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți în fiecare zi pentru apărarea vieții românilor”, transmite Ludovic Orban.

Un mesaj a transmis și premierul Florin Cîțu.

„Sărbătorim Ziua Națională a Ambulanței din România cu sentimentul că munca celor implicați în acest serviciu de urgență reprezintă un adevărat act de dăruire și responsabilitate pentru care trebuie să le mulțumim nu doar azi, ci în fiecare zi. De aproape un an și jumătate, întreg personalul din serviciile de ambulanță este angrenat într-un efort multiplicat, din cauza pandemiei. Mulți dintre românii care, din nefericire, au trecut prin situații critice pot spune că le datorează viața acestor oameni minunați care asigură intervențiile de urgență. Le mulțumesc pentru viețile salvate, pentru dăruirea și profesionalismul cu care își fac datoria! Sunt un exemplu pentru noi toți”, este mesajul premierului.

Președintele Klaus Iohannis va marca Ziua Națională a Ambulanței la ora 19.00, la Palatul Cotroceni, când va decora mai mulți medici și asistenți medicali.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată la 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban