x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban spune că obiectivul PNL este acela de a face posibile alegerile anticipate

Orban spune că obiectivul PNL este acela de a face posibile alegerile anticipate

06 Feb 2020   •   12:51
Orban spune că obiectivul PNL este acela de a face posibile alegerile anticipate

Preşedintele PNL, premierul demis Ludovic Orban, a declarat, joi, că obiectivul partidului pe care îl conduce este acela de a face posibile alegerile anticipate, de a contribui la îndeplinirea condiţiilor constituţionale care să permită şefului statului dizolvarea actualului Parlament.

În acest sens, Orban a anunţat că delegaţia PNL va transmite preşedintelui Klaus Iohannis susţinerea pentru obiectivul declarat al şefului statului, de convocare a alegerilor anticipate.

"Iar în acest sens, decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate. (...) Sunt convins, din discuţiile pe care le-am avut cu preşedintele României, din toate poziţiile publice exprimate de preşedinte, că există o convergenţă clară cu privire la acest obiectiv (alegerile anticipate - n.r.)", a adăugat liderul liberalilor.

Preşedintele PNL a anunţat, în context, că s-a decis ca echipa de negociere, împreună cu liderii grupurilor parlamentare, să poarte discuţii, în perioada următoare, cu toţi partenerii pentru a defini o poziţie comună care să determine declanşarea alegerilor anticipate.

El a reafirmat că România este prizoniera unor parlamentari "născuţi din pixul lui Dragnea, care ţin captiv poporul român".

"Obiectivul fundamental al PNL este acela de a asigura buna guvernare a României, de a asigura derularea în cele mai bune condiţii a procesului de reformare, de modernizare, de dezvoltare a economiei, de a spori credibilitatea pe plan internaţional a României, de a face din România o ţară respectată, puternică şi influentă. România este ţinută prizonieră de un Parlament dominat de parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea care torpilează orice proces de modernizare, orice proces de reformă reală şi care ţin captiv poporul român", a declarat Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Potrivit acestuia, pentru a se asigura buna guvernare nu există altă soluţie decât de a se da din nou puterea românilor, dreptul să-şi aleagă un Parlament reprezentativ care să fie oglinda fidelă a voinţei, a aspiraţiilor şi aşteptărilor poporului român şi care să poată să ofere un sprijin solid pentru un guvern hotărât să modernizeze România.

"Ca atare, obiectivul PNL în următoarea perioadă este acela de a face posibile alegerile anticipate, de a contribui la îndeplinirea condiţiilor constituţionale care să permită preşedintelui României, Klaus Iohannis, dizolvarea actualului Parlament şi acordarea posibilităţii românilor de a-şi alege un parlament care să-i reprezinte cu adevărat", a precizat preşedintele PNL.

În opinia sa, miercuri s-a văzut că "PSD n-a înţeles nimic din votul cetăţenilor".

"Anul trecut, PSD a fost redus la jumătate ca număr de voturi faţă de procentul pe care l-au obţinut în alegerile din 2016. Au pierdut alegerile europarlamentare, câştigate de PNL, au pierdut drastic în faţa românilor la referendumul convocat de preşedintele României pentru asigurarea independenţei justiţiei, au pierdut alegerile prezidenţiale câştigate de preşedintele Klaus Iohannis cu un rezultat spectaculos. Românii s-au săturat de PSD, din păcate singurii care nu înţeleg acest lucru sunt parlamentarii şi conducerea PSD. Orice tertip procedural vor încerca să facă în următoarea perioadă, noi vom apela la prevederile Constituţiei, la prevederile regulamentului Camerelor reunite şi ale celor două camere separate, astfel încât să determinăm derularea procedurilor constituţionale în conformitate cu prevederile legale", a afirmat Orban.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban alegeri anticipate