x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Tăriceanu să aibă grijă de partiduleţul lui, mai bine îşi cere singur demisia

Orban: Tăriceanu să aibă grijă de partiduleţul lui, mai bine îşi cere singur demisia

18 Iul 2019   •   20:45
Orban: Tăriceanu să aibă grijă de partiduleţul lui, mai bine îşi cere singur demisia

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a transmis, joi, liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, după ce acesta a cerut demisia lui Klaus Iohannis, "să aibă grijă de partiduleţul lui", afirmând că Tăriceanu ar trebui, mai bine, să-şi ceară singur demisia, dacă s-a aflat printre semnatarii proiectului de revizuire a Constituţiei depus de PSD-ALDE.

"Domnul Tăriceanu trebuie să aibă grijă de partiduleţul lui care n-a fost în stare să treacă pragul. Sunt curios dacă nu cumva a semnat şi el proiectul de revizuire a Constituţiei, pentru că nu doar noi am înaintat proiect de revizuire a Constituţiei, ci ne-au copiat şi cei din majoritatea PSD-ALDE. (...) Nu a fost declarat neconstituţional referendumul preşedintelui Iohannis, care a reprezentat un enorm succes, a fost validat de Curtea Constituţională. Ceea ce a fost considerat neconstituţional azi e proiectul de revizuire a Constituţiei şi anume articolele care vizează interzicerea amnistiei şi graţierii, atât din proiectul nostru de lege, cât şi din proiectul PSD-ALDE, aşa că Tăriceanu mai bine îşi cere singur demisia dacă cumva a fost printre semnatarii acestui proiect. (...) Aştept motivarea şi chiar sunt extrem de curios cum pot să fundamenteze o astfel de decizie, care este în contradicţie flagrantă cu voinţa exprimată de cetăţeni", a declarat Orban, la România TV.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze "necondiţionat şi imediat" din funcţie, având în vedere decizia Curţii Constituţionale cu privire la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru persoane acuzate de corupţie.

"În urmă cu puţine ore, Curtea Constituţională a invalidat propunerea preşedintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei şi a graţierii pentru persoane acuzate de corupţie. E important de precizat că a existat unanimitate cu un scor de 8-0! Asta spune totul despre cât de constituţională a fost inţiativa dlui Klaus Werner Iohannis!", a scris Tăriceanu, pe Facebook.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: orban tariceanu