x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Voi convoca o nouă reuniune a BPR, după care voi comunica Guvernului moțiunea

Orban: Voi convoca o nouă reuniune a BPR, după care voi comunica Guvernului moțiunea

06 Sep 2021   •   14:45
Orban: Voi convoca o nouă reuniune a BPR, după care voi comunica Guvernului moțiunea
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, anunță, luni, că va convoca o nouă reuniune a Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului, după care va comunica Guvernului moțiunea de cenzură, „indiferent dacă va fi sau nu va fi cvorum”.

„În calitate de președinte al Camerei Deputaților, care are obligația de a prezenta moțiunea de cenzură birourilor reunite (BPR - n.r.) și de a o comunica Guvernului, voi mai covoca o reuniune a BPR, după care voi comunica Guvernului moțiunea, indiferent dacă va fi sau nu va fi cvorum”, anunță Ludovic Orban.

El afirmă că se va consulta cu ceilalți membri ai BPR pentru a stabili o nouă ședință a conducerii Parlamentului.

Orban mai spune că propunerea lui Daniel Fenechiu excede prevederile constituționale și regulamentare, deoarece cenzurează dreptul unui parlamentar de a iniția o moțiune de cenzură.

„Eu sunt Ludovic Orban și pentru mine un interes politic de moment nu mă poate determina să mă situez în afara Costituției și a legilor țării. Nu voi putea niciodată să votez o propunere care iese din cadrul constituțional”, mai spune președintele Camerei Deputaților.

Senatorul Alina Gorghiu susține că ar fi trebuit ca solicitarea de acordare a unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură ar fi trebuit analizată. Ea spune că regretă faptul că Ludovic Orban, președinte PNL, „ține trena USR - AUR”.

Senatorul Alina Gorghiu spune că au fost 9 voturi „pentru” din 16 exprimate în Biroul Politic Reunit (BPR), ceea ce înseamnă că solicitarea de acordare a unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură ar fi trebuit analizată în comisia de statut.

Ludovic Orban, președinte PNL, și Ovidiu Ganț, deputat din partea minorității germane, nu au votat, deși au fost prezenți.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban