x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordonanța de urgență privind angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidențiatul, pe masa Executivului

Ordonanța de urgență privind angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidențiatul, pe masa Executivului

28 Oct 2020   •   14:59
Ordonanța de urgență privind angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidențiatul, pe masa Executivului

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de miercuri, proiectul de ordonanță de urgență privind angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidențiatul în diferite specializări: ATI, urgență, pnumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie.

După o perioadă de activitate de șase luni la Spitalul Gerota, aceștia urmează să fie repartizați fără concurs în unitățile spitalicești unde există posturi vacante.  

Astfel, proiectul de act normativ prevede „înfiinţarea unui nou compartiment, Compartimentului Suport COVID-19, în cadrul Spitalului de Urgenţă 'Profesor Dr. Dimitrie Gerota' Bucureşti, aflat în structura Ministerului Afacerilor Interne, care va avea încadraţi medici rezidenţi anul IV-V şi medici specialişti în gestionarea cazurilor COVID-19".

„ Medicii încadraţi vor putea fi detaşaţi prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă la unităţi sanitare aflate în nevoie şi vor contribui astfel la asigurarea suportului medical pacienţilor confirmaţi pozitiv. La încetarea perioadei pentru care au fost angajaţi, medicii pot fi încadraţi pe perioada nedeterminată în unităţi sanitare din sistemul public, astfel încât să-şi poată exercita profesia de medic în ţară", potrivit proiectului.

De asemenea, Guvernul urmează să adopte și un proiect de hotărâre pentru acordarea unor ajutoare de urgență, în sumă totală de 297.500 de lei pentru sprijinirea unui număr de 88 de familii și persoane singure, care se află în situații de necesitare ori deosebite cauzate de incendii, accidente, probleme de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune social.

Totodată, urmează să fie aprobată, prin hotărâre de guvern, şi suplimentarea bugetului MAI cu suma de 14.994.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în vederea stabilirii cadrului necesar pentru îndeplinirea dispoziţiilor legii privind pregătirea,organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020.

×