x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentul, cea mai mare piedică în realizarea planului

Parlamentul, cea mai mare piedică în realizarea planului

de Ion Alexandru    |    19 Noi 2020   •   09:44
Parlamentul, cea mai mare piedică în realizarea planului

Klaus Iohannis a explicat, în conferința de presă de marți, și de ce niciunul dintre guvernele instalate la Palatul Victoria, altele decât PSD, în ultimii patru ani, nu a fost al lui. „A fost, de la sfârșitul lui 2015, un an de zile un guvern tehnic, minoritar, care, din păcate, nu a reușit să miște multe și nici nu s-a așteptat cineva să facă o reformă un guvern interimar”, a subliniat acesta.

Mai mult, președintele lasă de înțeles că nici Guvernul PNL aflat în prezent în funcție nu este tocmai al lui. „Guvernul Orban este un guvern interimar până la alegeri, pe o perioadă foarte scurtă de mandat, cu minoritate în Parlament, și evident că, în aceste condiții, nu cred că s-a așteptat cineva să facă reforme”, susține Iohannis.

Președintele vine și cu soluția de rezolvare: „Reformele se fac cu o majoritate parlamentară solidă, care sprijină Guvernul și care înțelege nevoia de reformă. Noi am avut din 2016 până la sfârșitul anului trecut diverse guverne pesediste. Ba și le-au dat jos singuri, ba le-au dat jos alții, însă au avut și o majoritate parlamentară care nu le-a folosit la absolut nimic decât la irosirea banului public. Este clară nevoia de reformare a sistemului de sănătate, este la fel de clară nevoia reformării sistemului educațional, este la fel de clară nevoia îmbunătățirii arhitecturii statului și toate acestea se fac și vor putea fi făcute după alegeri, când avem o majoritate serioasă în Parlament cu care se poate lucra”.

×